Barcelona er en spennende by med veldig mye å se og oppleve, så man kan fort gå seg vill i alle tilbudene. Derfor lønner det seg å forberede seg før man drar hjemmefra. Her er våre tips til ting å gjøre i Barcelona.

Romantisk picnic i Barcelona. Foto: Picnic! Picnic!

1. Gå på matkurs

Hvis du er interessert i mat og vil lære å lage spanske tradisjonelle retter, bør du få med deg et matkurs. Opplegget er gjerne at man lager en fire-retters middag, og så spiser man den sammen med de andre kursdeltakerne etterpå. Altså en fin måte å bli kjent med nye mennesker.

Kursene kan også kombineres med en guidet tur til matmarkedet Boqueria. Kursene går på både spansk og engelsk. Vi har skrevet mer om matkursene her.

2. Bli med på en guidet matvandring

Katalansk gastronomi fikk en veldig oppsving på 1990-tallet, anført av Ferran Adria og hans elBulli. Denne matturen tilbyr et unikt innblikk i denne gastronomiske verden, langt utenfor turistfellene. Konseptet er altså at man blir med på en matvandring der man stopper innom mange unike matsteder underveis for å smake og høre om den lokale matkulturen. Et interessant og sosialt opplegg som gir deg matopplevelser få turister får del av. Les mer om opplegget på www.foodtoursbarcelona.com.

3. Se Antoni Gaudis mesterverker

Hvis du har vært i Barcelona før, er sjansene store for at du har sett de mest kjente Gaudi-byggene. Vi har skrevet om både Casa Battló, Casa Milà, La Sagrada Familia og Parc Güell. Har du ikke opplevd disse, har du noe å glede deg til. Særlig La Sagrada Familia er et helt utrolig byggverk. Husk at du MÅ bestille billetter på forhånd!

Men det fins et Gaudi-verk som er mer ukjent for folk flest, nemlig Casa Vicens. Det er det første Barcelona-huset Gaudi tegnet, og det ble åpnet for publikum for første gang i 2017. Bestill billetter her.

4. Opplev FC Barcelona på Camp Nou

Uansett om du liker fotball eller ikke påstår vi at å overvære en fotballkamp på Camp Nou vil være et minne for livet. Sammen med 100 000 andre kan du oppleve stemningen og la deg rive med av massesuggesjonen. I tillegg til å se noe av den ypperste fotballen verden har å by, selvsagt.

Om du skulle være så uheldig å være i Barcelona utenfor sesongen eller når de spiller bortekamp, er det fortsatt en fin opplevelse å besøke Camp Nou, gå gjennom spillertunnelen og opp på gressmatta, slik spillerne gjør. Da er du bare 100 000 tilskuere unna å kjenne hvordan det føles å være Barcelona-spiller. Vi har skrevet litt om Camp Nou og FC Barcelona her.

5. Ta en dagstur til Figueres og Salvador Dali-museet

Figueres er Salvador Dalis hjemby, og den ligger en snaut to-timers togtur unna Barcelona. Her kan du få et innblikk i Dalis surrealistiske univers. Dali har selv vært med å bygge opp dette museet og det huser nå verdens største samling av hans verker og installasjoner. Vel verdt et besøk selv om du ikke elsker kunstmuseer i utgangspunktet. Vi har skrevet mer om museet her.

6. Opplev hai på nært hold

I L’Aquarium Barcelona kan du se hai på nært hold. Du kan til og med dykke ned til haiene om du tør og har råd, riktignok inne i et bur. Det er selvsagt mye mer enn hai å se her. Rokkene og pingvinene er også populære. Det kan være ekstra gøy om man planlegger besøket slik at man får se hvordan haiene og pingvinene blir matet. En morsom opplevelse for hele familien.

7. Dra på seiltur

Noe av det som er digg med Barcelona, er beliggenheten ved middelhavet. I havna ligger masse fine seilbåter, og det virker fristende med en båttur. Så hvorfor ikke bli med? Du kan nå leie en seilbåt med mannskap for en deilig dag på vannet. Prisene er ikke avskrekkende om man er en liten gjeng. Sjekk hjemmesidene til Barcelona Sailboats for mer info.

8. Gå på fotokurs

Lær deg å ta bedre bilder på et kurs med Shutter Kings Barcelona. Du kan booke kurs for bare deg selv, eller sammen med en eller flere andre. Du blir tatt med til bra locations og lærer hvordan du best fanger mer interessante motiver. Hvis du heller vil være modell for en dag, kan du bestille en photo shoot samme sted.

9. Finn roen i et arabisk spa

Trenger du en time-out fra hektiske Barcelona anbefaler vi en tur til Aire, et fantastisk arabisk spa. Se for deg varmt vann, dunkel belysning, stearinlys, gamle mursteinsvegger i arabisk stil, dempet bakgrunnsmusikk og en forsiktig lyd av sildrende vann. Kanskje kombinert med en deilig massasje. Vi har skrevet mer om Aire Ancient Baths her.

10. Dra på romantisk picnic

Lyst til å dra på picnic, men syns det blir litt mye styr og logistikk? Her er løsningen. Finn ut hvor du vil spise picnic og bestill ferdig kurv med mat, drikke og alt du trenger fra Picnic! Picnic!. Enkelt og genialt. Og det er masse fristende alternativer å velge mellom.

Vi foreslår å ta en gondol fra havna i Barcelona og opp til Montjuïc og spise picnic i parken der.

Støtt oss - benytt våre partnere