Football Club Barcelona, eller Barca, ble stiftet av Joan Gamper i 1899. Siden da har klubben utviklet seg til å bli selve symbolet for katalansk identitet.

Camp Nou og FC Barcelona

Camp Nou i ferd med å fylles. Foto: Sveinung Berntsen

Det er derfor man sier at FC Barcelona er langt mer enn en fotballklubb. Klubbens motto er da også ”Més que un club” (mer enn en klubb). Og det stemmer veldig bra, klubben er mer som en institusjon å regne og er utrolig viktig for katalanernes identitet. Camp Nou, med sine 100 000 sitteplasser, er nærmest som en katedral for de lokale. (Fun fact: i den kjente kirken Santa María del Mar kan man se FCBs logo nederst på et av mosaikkvinduene til venstre for alteret.)

Hvis du ikke er så heldig å få vært på kamp, anbefales det uansett å besøke Camp Nou. Da kan du få være med på guidet tur, sette føttene på den berømte gressmatta, sitte på lagbenken og se alle troféene FC Barcelona har vunnet. Stadionet inneholder også et museum.

Bestill billetter til kamp på FC Barcelonas hjemmesider. Billetter til museet, eller Camp Nou Experience som de kaller det, bestiller du her (med laveste pris garanti).

Støtt oss - benytt våre partnere