Denne fantastiske, arkitektoniske perlen er et av Antoni Gaudis mest kjente verk. Bygningen er fra 1877, men i 1904-1906 ble det ombygd under Gaudis ledelse.

Casa Battló i Barcelona

Casa Battló. Foto: Sveinung Berntsen

Gaudi redesignet fasaden og taket, la til en ekstra etasje og gjorde en total ominnredning innvendig. Fasaden er bygget i sandstein dekket med mosaikk av knuste keramikkfliser (trencadis) i forskjellige farger. Pilarene under de nederste balkongene er formet som skjelletbein, og de øverste balkongene ser ut som hodeskaller. Derfor har bygget fått kallenavnet ”beinhuset” (la casa dels ossos). Taket er på vakkert vis formet som ryggen på en drage. Det har et lite spir som angivelig symboliserer St. Georges sverd som er stukket inn i dragen. Beinene og hodeskallene i fasaden symboliserer dragens ofre.

Interiøret er like imponerende som fasaden. Gaudi har lagt stor vekt på utforming av detaljer i dører, vinduer, fliser og han har blant annet designet en fantastisk vedovn. Igjen har Gaudi for en hver pris unngått rette linjer, her er alt unikt og variert.

Fasaden bør oppleves også på kveldstid, da er den vakkert opplyst og fargene kommer bedre til sin rett. Bygget har vært på UNESCOs verdensarvliste siden 2005.

For å unngå lange køer bør man bestille billetter på forhånd.

Bestill billetter her (med laveste pris garanti)

Støtt oss - benytt våre partnere