Et besøk i Salvador Dali museet er noe man absolutt bør unne seg om man er i Barcelona. Selv museumshatere vil komme til å elske et besøk inn i Salvador Dalis surrealistiske verden.

Salvador Dali-museet i Barcelona

Museet ligger i Figueres, Salvador Dalis hjemby, snaue to timers togtur fra Barcelona. Selve museumsbygget er en attraksjon i seg selv. Mens Dali var barn, var dette bygget byens teater. Det var også her Dali holdt sin første utstilling som ung kunstner. Teateret ble bombet under den spanske borgerkrigen og ble stående som en ruin i flere tiår, til Dali og Figueres borgermester bestemte at teateret skulle restaureres og bli museum. Museet ble åpnet i 1974 og kalles nå for verdens største surrealistiske objekt.

Museet huser verdens største samling av Salvador Dalis verker. Her kan man se malerier, skulpturer og forskjellige installasjoner fra hans første verker til verker han skapte i sitt siste leveår. Her er også en del verker spesielt skapt for museet, blant annet det kjente Mae West rommet (et rom møblert slik at det ligner Mae West om man ser det fra et spesielt punkt).

Figueres er en liten by og det er egentlig ikke så mye annet å gjøre her enn å besøke Dali museet. Det arrangeres bussturer fra Barcelona (av Viator) med mellomstopp i den historiske byen Girona. Du får da buss tur-retur Figueres, guidet tur i Girona og billett til Salvador Dali museet. Hvis du bare vil til Dali museet, er det greiest og rimeligst å reise med RENFE tog fra Passeig de Gracia i Barcelona. Turen til Figueres tar i underkant av to timer. Fra togstasjonen i Figueres til museet tar det ca. 15 minutter å gå.

Salvador Dali museet er et av Spanias mest besøkte museer, så man bør ikke bli overrasket om det er en del kø for å få kjøpt inngangsbilletter, særlig i høysesongen. Er du lur, bestiller du billetter på forhånd.

Bestill billetter her (med laveste pris garanti)

Støtt oss - benytt våre partnere