Denne fantastiske parken er designet av Antoni Gaudi. Bygningene ved inngangen ser ut som de er tatt ut av eventyret om Hans og Grethe. Rett innenfor er den berømte trappen med en stor dragelignende firfirsle kledd i mosaikkfliser.

Parc Guëll i Barcelona

Parken er egentlig et mislykket byggeprosjekt. Esebi Guëlls opprinnelige plan var å skape et boligområde med 60 boenheter og flere offentlige bygninger. Guëll hyret inn sin venn Antoni Gaudi i år 1900 og han jobbet med prosjektet til 1914. Da innså man at prosjektet var en kommersiell fiasko; det var bare solgt tre hus. Et av husene kjøpte Gaudi selv, og han bodde der med sin familie fra 1906 til sin død i 1926. Huset er i dag et museum. I 1918 ble området solgt til Barcelona by og i 1922 ble det åpnet som en offentlig park.

Parc Guëll er full av morsomme og overraskende kreasjoner. Den er bygd i en skråning, og på toppen er det en fantastisk utsikt over Barcelona. Lenger ned er det et platå som egentlig var tenkt å være en markedsplass. Rundt plassen, som heter Gran Placa Circular, snor det seg en slangelignende benk av mosaikkfliser. Dette sies å være verdens lengste benk. Hele plassen hviler på 86 store, imponerende søyler.

Parken har vært på UNESCOs verdensarvliste siden 1984.

Det er mulig å få kjøpt mat i parken, men utvalget er ikke stort og køene er lange. Det er heller ikke så mange gode restauranter i umiddelbar nærhet av parken, så ikke kom hit sulten.

Det er gratis adgang til deler av parken, men det du helst vil se koster penger. Bestill for all del billetter på forhånd, ellers blir det fort utsolgt om du ikke kommer veldig tidlig.

Bestill billetter her (med laveste pris garanti)

Støtt oss - benytt våre partnere