La Sagrada Familia er Antoni Gaudis hovedverk som han jobbet med fra 1883 til sin død i 1926. Byggingen har nå pågått i over 130 år og kirken anslås å være ferdig i 2026.

La Sagrada Familia i Barcelona

Fra innsiden av La Sagrada Familia

Mye av grunnen til at byggingen har tatt så lang tid er vanskeligheter med å finansiere prosjektet, som i sin helhet er basert på gaver. Når Gaudi ble konfrontert med at byggingen tok lang tid svarte han: ”Min oppdragsgiver har det ikke travelt”.

Når kirken blir ferdig, vil den ha 18 spir i forskjellig høyde som skal representere henholdsvis de 12 apostlene, de fire evangelistene, Jomfru Maria og Jesus. Dette siste spiret, som blir det høyeste, vil bli 170 meter høyt. Det er tre forskjellige fasader; fødselsfasaden, gloriafasaden og lidelsesfasaden. Fødselsfasaden ble tidligst ferdig og bærer mest preg av Gaudis originale design, men det er allikevel lidelsesfasaden som er mest kjent. Dette på grunn av fasadens detaljerte og kontroversielle design. Gloriafasaden er ennå ikke ferdig.

Gaudi la vekt på å bruke naturens eget formspråk, og det bærer interiøret tydelig preg av. Takkonstruksjonene i det indre av kirken er ment å symbolisere trær som til sammen utgjør en skog. Utvendig er toppen på spirene dekorert som blomster og frukt.

La Sagrada Familia er nok verdens mest besøkte byggeplass. Dette er greit å ha i bakhodet, ellers kan det virke skjemmende med kraner og bygningsarbeidere. Men det er utvilsomt et av verdens mest fascinerende byggverk, og når det en gang blir ferdig kommer det til å bli et eventyr av en kirke.

NB! Du må bestille billetter på nett på forhånd, ellers kan du fort ende med å måtte vente i flere timer før det blir ledig, eller i verste fall ikke komme inn i det hele tatt. Hvis man betaler litt ekstra kan man også besøke et av tårnene. Det er en veldig fin opplevelse vi absolutt anbefaler.

Bestill billetter her (med laveste pris garanti)

Støtt oss - benytt våre partnere