Tibidabo er en 512 meter høy fjelltopp med fantastisk utsikt over hele Barcelona. På toppen ligger en vakker kirke og et lite tivoli, og transporten til toppen er en stor del av opplevelsen.

Tibidabo i Barcelona

For å komme seg til Tibidabo er det enklest å ta L7-toget fra Plaza de Catalunya. Etter 10 minutter går man av på Plaza de John Kennedy og tar buss 2 Avenida Tibidabo derfra. Bussen kjører til trikkestasjonene der den berømte Tibidabo-trikken går fra. Om det hørtes vel omstendelig ut, kan man jo bare ta en taxi.

Trikken kalles Tramvia Blau, den blå trikken, og trikketuren mot toppen er en opplevelse i seg selv. I fjellsiden på vei opp kan man se Barcelonas mest fasjonable boligområde hvor de rike og berømte bor. Billetter kjøper man ombord. Trikkens endestasjon er et platå halvveis oppe. Her fins hyggelige restauranter med god utsikt over byen. Herfra tar man en taubane gjennom skogen opp mot toppen.

Når man endelig kommer til toppen, belønnes man med en helt fantastisk utsikt over Barcelona og Middelhavet. Utsikten er etter vår mening hovedattraksjonen på Tibidabo.

Her finnes også en vakker katolsk kirke, Sagrat Cor, bygd i 1806. Man kan ta en heis til toppen av kirken, og man befinner seg da 575 meter over havet.

På toppen finnes også et gammelt tivoli fra 1889, og mange av de originale attraksjonene er fortsatt i drift. Tivoliet er ikke kjent for halsbrekkende attraksjoner, men berg-og-dal-banen er ganske morsom. Det er ganske dyrt å komme inn, så det er ikke nødvendigvis et must å besøke tivoliet. Alternativ kan man kjøre pariserhjulet som ligger på utsiden av tivoliet. Det kan bli et romantisk øyeblikk med det rette reisefølget.

Det er få muligheter for å få kjøpt mat og drikke på toppen, og prisene står ikke i stil med kvaliteten. Men et bedre egnet sted for piknik kan man vel knapt finne? Ta med litt god niste, så er det duket for et måltid i spektakulære omgivelser.

Støtt oss - benytt våre partnere