For å få mest mulig utbytte av besøket i Paris, kan det være lurt å ha med seg en guide som kan berike opplevelsen med sin lokalkunnskap om byen. Hvis guidingen i tillegg er gratis er det enda bedre.

Gratis guiding med lokale parisere

Paris Greeters er frivillige parisere som er stolt av byen sin og som ønsker å dele sin kunnskap med turister, i bytte mot å få møte mennesker fra andre land og andre kulturer. Disse guidene vil guide deg til uvanlige og skjulte sider av Paris, og vise deg bakgater og små severdigheter du ellers ville gått glipp av. De vil også lede deg utenom de verste turiststrømmene. Deres mål er at man skal sitte igjen med en følelse av å ha opplevd Paris fra «innsiden», etter å ha vært med på en tur. Guidene har forskjellige bakgrunner og interesser og de er ofte studenter eller pensjonister, men også en del i full jobb. De forplikter seg til å være gode representanter og lede minst 6 turer i løpet av et år.

En guidet tur varer i 2-3 timer, og består av en gruppe på inntil 6 personer, inkludert barn. Man fyller ut en forespørsel på nettsiden til Paris Greeters minst to uker i forveien. Man kan da komme med ønsker om hva man er spesielt interessert i å oppleve og hvilket språk man foretrekker. På bakgrunn av dine ønsker vil de forsøke å finne en guide som passer best mulig. Det er ikke sikkert det blir akkurat som du ønsker deg, men du vil uansett få en unik opplevelse.

Turene er helt gratis, men hvis man ønsker kan man gi et lite bidrag for å hjelpe til med å holde tiltaket i gang.

Les mer om konseptet og send inn førespørsel på Paris Greeters nettside.

Støtt oss - benytt våre partnere