I Paris med Hege Duckert
Publisert 15. april 2019 av AdministratorVi har tatt en prat med Hege Duckert om Paris, byen hun besøker minst to ganger i året. Hun har jobbet i Dagbladet i en årrekke og var inntil nylig kulturredaktør i NRK.
I tillegg er hun forfatter og har skrevet flere bøker. Den mest interessante for oss er «Paris – 100 unike opplevelser«, en reiseguide om byen hun elsker og kjenner så godt. Så, la oss høre hvilke tips hun kan gi oss om dronningen av alle byer, nemlig Paris.
Hva er det med Paris som gjør at du kommer tilbake gang etter gang?
Skjønnheten i bybildet, rytmen i gatene, duften fra markedene: Paris er en by som er skapt for å vandre gatelangs, uten annet mål enn en god kaffe på en hjørnekafé.
Du må vel kunne sies å være mer enn gjennomsnittlig opptatt av kultur. Hvor får man de beste kulturopplevelsene i Paris?
Hvis man vil se noen av de fineste maleriene som er malt, er samlingen av impresjonister på Musée d’Orsay ikke til å komme utenom. Vil du gå rett fra gata og inn i en svunnen tid, prøv det gamle herskapshuset Musée Jacquemart Andrè. En konsert i vakre Sainte Chapelle er en opplevelse av det himmelske slaget. Ellers kryr det av små, lokale kinoer i Paris, som viser kvalitetsfilm av alle slag. Se etter «VO» – version originale – hvis du ikke vil ha filmen dubbet til fransk.
Parisere anses ofte å være litt arrogante og mange har hatt dårlige serviceopplevelser i Paris. Er det noe man kan gjøre for å få bedre service?
Vennlig, men tydelig, det pleier å virke. Parisere setter pris på en litt formell, høflig tone. Hvis ting ikke er som forventet, gi beskjed.
Hvor i Paris anbefaler du å bo som turist? Har du et favoritthotell?
Det kommer jo helt an på budsjettet. Hotel Recamier ved siden av St. Sulpice-kirken i St. Germain er utrolig hyggelig, lekkert og lite, men det er dessverre ikke akkurat gratis. Et rimeligere alternativ i le Marais, som jeg liker veldig godt, er St. Louis Marais, et ombygd kloster fra 1700-tallet.
Hvor går man for å oppleve de mest sjarmerende kaféene med de deiligste bakverk?
Gode bakverk får du over hele byen, men de aller beste selges hos Du Pain et des Idées ved Canal Saint Martin. Veldig hyggelig å spise en rosinsnegle eller en pain au chocolat ved elvebredden.
Hva bør man unngå i Paris?
Å stå i kø. Køer er det dessverre mange av, særlig foran de største severdighetene. Mitt beste tips er å komme tidlig – pariserne selv er litt trege om morgenen.
Paris beste bakverk får du hos Du Pain et des Idées Chez Julien er et perfekt sted for en romantisk middag
Paris er en romantikkens by. Hva vil være et perfekt opplegg for en romantisk aften i Paris?
Aperitiff på en takterrasse med utsikt over byen, for eksempel på Montmartre, middag på et gammeldags romantisk sted som f.eks. Chez Julien ved Seinen, krysse over Pont des Arts når det begynner å mørkne, og kysse den du har tenkt å kysse midt på broen.
Hvor går du helst for å spise?
Jeg har en liste over små bistroer som jeg elsker. En av dem er Des Gars dans la Cuisine i rue de Temple i Le Marais.
Paris regnes som en av verdens beste byer for shopping. Har Paris mer å by på enn dyre merkevarer?
Absolutt. Det er ikke noen billig by, men kommer du deg ut av hovedgatene, fins det masse lekkert til en overkommelig penge. Særlig er vintage-butikkene fantastiske for skattejakt.
Er det noe vi har glemt å spørre om eller er det noe mer du vil tipse om?
Ja – sett ned tempoet! Den beste dagen i Paris er den der det ikke skjer så mye, men som du kan spasere øyene i Seinen i langsomt tempo, og kjøpe verdens beste is hos Berthillon.
Bøker av Hege Duckert
Paris er drømmenes by. Med Hege Duckerts aller beste Paris-tips blir drømmene sannhet. Paris er byen nordmenn elsker å reise til. Den byr på duftende croissanter og perlende champagne, fortauskaféer, gallerier, parker og kulturopplevelser. Nå har Hege Duckert, samlet sine hundre beste tips til hvordan du får mest ut av den franske hovedstaden.
Kjøp boka nå
Norges nyere historie fortalt gjennom 25 ting. Hege Duckert gjenskaper vår nære historie gjennom 25 hverdagsobjekter som har påvirket oss fra jappetiden på åttitallet og frem til i dag. Tingene og vanene sniker seg usett inn i livene våre. Når begynte vi å ta med oss pappbegre med kaffe på bussen? Hvorfor spiser vi taco på fredager og pizza på lørdager?
Kjøp boka nå