Eiffeltårnet er et av verdens mest besøkte landemerker. Siden tårnet sto ferdig i 1889 har det vært 250 millioner besøkende. Med sine 324 meter er Eiffeltårnet det høyeste bygget i Paris.

Eiffeltårnet i Paris

Tårnet ble reist til verdensutstillingen i Paris i 1889, som skulle markere 100-årsdagen for den franske revolusjonen. Det fikk sitt navn fra konstruktøren Alexandre Gustave Eiffel. Den mindre kjente arkitekten het Stephen Sauvestre.

Eiffeltårnet består av 18038 stykker av stål montert ved hjelp av 2,5 millioner bolter. I alt ble det brukt 7300 tonn stål, og totalvekten er 10100 tonn. Tårnet står på fire fundamenter som er gravd opptil 15 meter ned i bakken, hvert fundament har en flate på 25 kvadratmeter. Tårnet har tre platformer, den første er på 57 meters høyde, den andre på 115 meter og den tredje på 276 meter. På plattform 1 og 2 er det restauranter og souvenirbutikker, og på toppen finnes en liten snackbar.

Tårnet blir malt hvert 7. år og da går det med 50 tonn maling. I 2000 ble det installert 20000 lys og en kjempelyskaster som sveiper over Paris som et fyrtårn.

Man tar heis eller går trapper til plattform 1 og 2. Herfra går en egen heis til toppen. Det er som regel lange køer, så man må belage seg på å vente en god stund, særlig i høysesongen. Det er som regel minst kø på morningen og mot kvelden. Tar du trappa opp til 2. plattform kan du slippe unna mye kø. Å gå trappa er faktisk ikke så slitsomt som det høres ut.

Når du endelig kommer til toppen kan du nyte en fantastisk utsikt over Paris. Er sikten god kan man se opptil 67 kilometer utover Paris.

Du slipper unna en del kø hvis du bestiller billett på forhånd. Bestill billetter her (med laveste pris garanti).

Støtt oss - benytt våre partnere