I min barndom, eller i gamle dager som kidsa vil kalle det, var det ikke så mange alternativer når det kom til sightseeing. Det vanlige var ved egen maskin eller en organisert guidet tur med buss eller båt.

GoCar Barcelona

GoCar - snakkende bil i Barcelona

Dette er fortsatt både gode og mulige alternativer den dag idag, med blant annet Hop on – Hop off busser som et fint tilbud. Men det er ikke å stikke under en stol at kvalitetene på både bussene og guidene er svært varierte. I Dagbladet i fjor kunne vi lese en ramsalt kritikk av tilbudet i vår egen hovedstad. Selv har jeg gode erfaringer med disse bussene i både London og Dublin. Spesielt Dublin var fornøyelig med en svært morsom og talefør bussjåfør.

Det er ingen tvil om at det har skjedd en utvikling i denne delen av reiselivsnæringen de siste årene. Her vil vi i Opplev Storby tipse deg om litt mer alternative måter å oppleve en by på.

Takvandring i Stockholm

Takvandring i Stockholm

Takvandring i Stockholm

Hvis du ikke har høydeskrekk, eller ønsker å utfordre den, kan vi anbefale takvandring i Stockholm. På Riddarholmen i det sentrale Stockholm kan du bli med på en guidet tur på taket til det gamle Riksdagshuset. 43 meter over gatenivå får man en fantastisk utsikt over Stockholm i alle himmelretninger. Engasjerte guider forteller deg om byens historie i det man spaserer godt sikret rundt på taket. Sjekk video her. Les mer på hjemmesiden.

Crazy Guides Krakow

Bare hør på dette: Communism tour, Communist welcome, Communist disco og Kalshnikov shooting. Dette er altså noen av turene denne gale gjengen fra Krakow tilbyr. Som du kanskje forstår er det kommunistisk estetikk og historikk som er utgangspunktet for mange av turene de tilbyr. Du blir selvsagt stilfullt fraktet rundt til de forskjellige severdighetene i fargerike Trabant-biler, Øst-Tysk ingeniørkunst på sitt beste… Besøk deres nettside for å se hvilke type turer de tilbyr. Vi kan garantere god stemning!

Crazy Guides Krakow

Crazy Guides Krakow

Dublin – Viking Splash Tours

Hva med å oppleve Dublin i en amfibiebil ikledd vikinghjelm? Hvis det høres spennende ut, kan vi garantere god stemning og en helt unik måte å bli kjent med Dublin på. Dublinerne er glade i byen sin og stolte av sitt vikingopphav, noe vi nordmenn bør være takknemlig for… Det unike med denne turen er at du får opplevd Dublin både til lands og til vanns. I et og samme fremkomstmiddel! Anbefaler å se denne videoen for å få et inntrykk av opplegget. Besøk hjemmesiden for mer info.

Dublin – Viking Splash Tours

Dublin – Viking Splash Tours

Snakkende bil i Barcelona

GoCar er en snakkende , GPS-styrte guidebil som sørger for en unik måte å oppleve Barcelona på. Bilen forteller deg hvor du skal kjøre, vet akkurat hvor du er til enhver tid, og kan dermed fortelle om byen og severdighetene du kjører forbi. Du kan velge mellom ruter som Gaudi spesial, FC Barcelona og Beach & Shopping. GoCar tilbyr også turer i blant annet Lisboa og Madrid. Bestill billetter her.

GoCar - Snakkende bil i Barcelona

GoCar – Snakkende bil i Barcelona

Andre alternative måter å oppleve en storby på

Segway

Det å oppleve en storby på en Segway blir stadig mer populært og stadig flere større og mindre byer tilbyr dette for sine turister. Opplev Storby har skrevet om et slikt tilbud i Barcelona tidligere, men det er også muligheter å oppleve for eksempel Roma, Berlin, Paris og Bergen(!) på denne måten.

Opplev Barcelona på en Segway

Opplev Barcelona på en Segway

Foodtours

Mange mener at den beste måten å bli kjent med en by og en kultur på er gjennom magen.  Noen elsker bare å nyte god mat og prøve nye smaker. Andre er kanskje opptatt av å finne de beste restaurantene, gjerne med en stjerne eller to i Michelinguiden.

Det å skulle orientere seg i restaurantjungelen i en storby kan være overveldende. Men  det er absolutt hjelp å få! Såkalte food tours hvor lokale guider hjelper deg å finne de beste, og ikke nødvendigvis mest kjente, spisestedene i sin hjemby, finner man overalt i verden. Vi har selv gode erfaringer med Eating Italy Food Tours i Roma. I Roma er det faktisk lett å gå hjem skuffet etter et måltid på en restaurant. Tipsene vi fikk av vår guide viste seg å være fortreffelige. En stor aktør det er verdt å sjekke ut er Secret Food Tours som tilbyr guidede turer i flere byer i Europa, USA og Asia.

Eating Italy Food Tours

Eating Italy Food Tours. Foto: Sveinung Berntsen

Les også: Spennende ting å se og gjøre i Berlin

 

Støtt oss - benytt våre partnere