Statue of Liberty, eller Frihetsgudinnen som vi kaller den her hjemme, var opprinnelig en gave fra Frankrike som en markering av USAs 100-års jubileum som selvstendig nasjon.

Statue of Liberty i New York

Statuens opprinnelige navn er egentlig Liberty Enlightening the World, og er inspirert av gudinnen Libertas fra romersk mytologi. Statuen er bygd opp av en jernramme som så er kledd i kopper. Selve statuen er 46 meter høy, og den står på en sokkel som er 47 meter høy. Gudinnen har den kjente fakkelen i sin høyre hånd, og en tavle med innskripsjonen JULY IV MDCCLXXVI (4. juli 1776) i sin venste hånd. Det er Frederic Bartholdi som har designet det, og Gustave Eiffel (ja, han med tårnet) som har stått for byggingen av jernrammen. Fakkelen ble byttet ut i 1986, og den nye versjonen ble kledd i gull.

Billetter kjøpes enten på nett eller på billettkontoret nær fergeavgangen, men vi anbefaler på det sterkeste å kjøpe på nett på forhånd. Da slipper du unna lange køer. Det fins ulike typer billetter; hvis du vil opp i kronen må man kjøpe en «crown ticket». Disse billettene er det færre av og må bestilles ofte flere måneder på forhånd.

Les også: Våre hotellanbefalinger for New York

Billettene inkluderer adgang til både Liberty Island og Ellis Island (her ligger Ellis Island Immigration Museum), samt ferge fram og tilbake. Det er daglig flere tusen mennesker som besøker Frihetsgudinnen, så vær forberedt på kø gjennom sikkerhetskontrollen. Det lønner seg å komme tidlig, da er det minst trafikk.

Bestill billetter her (med laveste pris garanti).

Støtt oss - benytt våre partnere