Empire State Building sto ferdig i 1931, og ble bygget på bare litt over ett år. 102 etasjer er fordelt på 443 meter, og den var verdens høyeste bygning i nesten 40 år.

Empire State Building i New York

Bygningen hadde en av hovedrollene i den klassiske storfilmen «King Kong» som ble spilt inn i 1933.

Main deck er i 86. etasje, og herfra kan man nyte en helt fantastisk utsikt i alle himmelretninger. Utsiktspunktene her er utendørs. Man kan også velge å reise videre til 102. etasje der det er et innendørs utsiktspunkt bak glass. Helt øverst er det gjerne litt mindre trafikk siden det koster en del ekstra å komme hit.

Vær forberedt på at det er mange som vil opp og se utsikt. Det kan til tider være svært lange køer. Man kan velge å betale seg ut av køen ved å kjøpe en VIP-billett, men det kan fortsatt være veldig folksomt når man kommer til 86. etasje. Det er minst kø tidlig om morningen, mens utsikten er mest spektakulær i skumringen. Det perfekte er å dra rett før det blir mørkt slik at man får med seg utsikten både i dagslys, under solnedgangen og i mørket når alle lysene i New York skrus på. Men det er også da det er mest travelt.

Bestill billetter her (med laveste pris garanti).

Les også: Våre hotellanbefalinger for New York

Empire State Building holder åpent helt til 02:00 hver natt, så det er også muligheter for se utsikten på natta.

Alternativt kan man heller oppleve utsikten fra Rockefeller Center; litt mindre travelt, litt billigere og minst like bra utsikt.

Støtt oss - benytt våre partnere