Terroraksjonen mot World Trade Center 11. september 2001 vil aldri bli glemt. I dag kan vi se et helt nytt World Trade Center i ferd med å reise seg fra ruinene.

World Trade Center i New York

Originalt var World Trade Center et bygningskompleks med 7 bygninger, med tvillingtårnene som de mest kjente. Etter terroraksjonen 11. september 2001 hvor 2606 mennesker mistet livet, raste tvillingtårnene sammen og det ble store skader på bygningsmassen rundt slik at alt ble revet. I dag kan vi se et helt nytt World Trade Center i ferd med å reise seg fra ruinene.

Når alt står ferdig vil World Trade Center inneholde seks skyskrapere, et minnesmerke, et museum og et transportknutepunkt.

Hovedbygningen er One World Trade Center, og denne sto ferdig i 2014. Bygningen er 541 meter høy (eller 1776 feet, som refererer til året 1776, da uavhengighetserklæringen ble undertegnet), har 104 etasjer og består av 325000 kvadratmeter. Man bør absolutt få med seg et besøk opp i One World Trade Center. Utsikten fra toppen er temmelig spektakulær. Det er også mye annet å oppleve her. Se One World Trade Centers hjemmeside for mer informasjon.

Bestill billetter her (med laveste pris garanti).

Les også: Våre hotellanbefalinger for New York

Minnesmerkene består av to enorme kvadrater som fyller plassen der tvillingtårnene opprinnelig sto. Et imponerende og nesten litt skremmende skue som virkelig får en til å reflektere over den tragiske hendelsen som fant sted her. Minnesmerkene er åpent for alle, man trenger ingen billett for å se dem.

Museet er designet av det norske arkitektfirmaet Snøhetta. I den ene delen av museet kan man lære om hva som skjedde 11. september 2001, tiden før og tiden etter. Den andre delen er viet ofrene for terroraksjonen samt bombeattentatet i 1993.

Billetter bestiller du her (med laveste pris garanti).

Støtt oss - benytt våre partnere