Brooklyn Bridge er et ikonisk landemerke som forbinder Downtown Manhattan med Brooklyn. Denne vakre, gamle broen frakter fortsatt over 150.000 kjøretøy og fotgjengere hver dag.

Brooklyn Bridge i New York

Broen, som sto ferdig i 1883, er 1825 meter lang, det lengste spennet er 486,3 meter. Det tok 14 år å bygge broen, og over 20 personer mistet livet i byggeprosessen.

Greia er å gå over broen fra Brooklyn-siden. Ta t-banen eller en taxi til Brooklyn og start turen fra Brooklyn Park. På turen over kan du nyte en fantastisk utsikt mot Manhattans skyline og Frihetsgudinnen. Det er noe med å oppleve denne utsikten og være på broen man kjenner fra utallige filmer som gjør det veldig spesielt.

Det kan være en ganske romantisk opplevelse om man tar turen om kvelden når det er mørkt, utsikten er kanskje mest spektakulær da. Kombiner gjerne med en middag på Brooklyn-siden før du går over til Manhatten. Det er mange bra restauranter å velge mellom i Brooklyn.

Les også: Våre hotellanbefalinger for New York

Vær obs på at det er et fotgjengerfelt og et sykkelfelt. Det er ingen god ide å gå i sykkelfeltet, da lokale new yorkere raser forbi i stor fart og har lite tålmodighet med gående turister i sykkelfeltet. Det er svært populært å ta turen over Brooklyn Bridge, så vær oppmerksom på at du sannsynligvis må dele opplevelsen med ganske mange andre. Kom før klokka 10:00 hvis du vil unngå de største folkemengdene.

Det er sykkelutleie i hver ende av broen, men vi anbefaler å ta turen gående. Dels fordi man får bedre tid til å ta inn alle inntrykkene, og dels fordi sykkelfeltet er svært travelt.

Støtt oss - benytt våre partnere