I DDR-museet er det ikke den kalde krigen og berlinmuren som er i fokus, men det øst-tyske folks hverdagsliv. Utstillingene er fulle av humor og er presentert med et glimt i øyet.

DDR-museet i Berlin

Selv om historien om Øst-Tyskland er dyster og mørk på mange områder, er det samtidig en underlig og fasinerende historie. Så nært oss i både avstand og tid, samtidig så totalt forskjellig fra vår kultur.

DDR-museet er et interaktivt opplevelsesmuseum. Man er hele veien delaktig og må åpne skuffer og dører for å utforske mer, og man kan prøve avlyttingsutstyr som Stasi brukte. Man kan sitte i en Trabant eller en i typisk øst-tysk stue mens man ser propaganda på TV. Og visste du at vår kjære Jon Blund fra Skomakergata ble laget i Øst-Tyskland med det formål å spre propaganda til barna?

Museet er 100 % privatdrevet og finansiereres kun av billettinntekter. Det er et av de mest besøkte museene i Berlin. Museet har også en liten butikk der man kan få kjøpt morsomme og interessante ting fra gamle Øst-Tyskland. Museet er lett å finne der det ligger langs Under den Linden.

Nylig ble museet utvidet og er nå dobbelt så stort, med nye spennende utstillinger og interaktive installasjoner.

Bestill billetter her (med lavest pris garanti)

Støtt oss - benytt våre partnere