Utstillingene på Museumsinsel (museumsøya) viser 6000 års kunsteriske bestrebelser presentert på en engasjerende og spennende måte. Særlig rekonstruksjonene fra det gamle Babylon bør oppleves.

Museumsinsel i Berlin

De fem museene som utgjør Berlins berømte Museumsinsel, ligger på en liten øy i elva Spree. Det startet med at keiser Friedrich Wilhelm III beordret byggingen av Det Kongelige Museum, nå Altes Museum, i 1830. Museet ble bygget for å gi allmennheten anledning til å se de kongelige kunstskattene i Tyskland.

Men først i 1841 kom ideen om å lage et kulturelt sentrum på denne øya. I 1859 ble Neues Museum åpnet og i 1876 åpnet Alte Nationalgalerie. I 1904 ble Bode Museum lagt til, og det siste museet, Pergamon, ble ferdigstilt i 1930.

I løpet av 2. verdenskrig ble omlag 70% av bygningsmassen ødelagt, og etter krigen ble samlingene delt mellom Øst- og Vest-Berlin. Selve museene ble liggende i Øst-Berlin og ble gradvis rekonstruert i tiårene etter krigen.

Fra slutten av 1990-årene og fram til 2015 arbeides det med å rekonstruere og modernisere alle fem museene. Skal du se flere enn ett museum, lønner det seg å kjøpe fellesbillett for alle museene.

Bestill billetter her (med lavest pris garanti)

Altes Museum

Huser antikk kunst og gjenstander fra de gamle greske og romerske rikene. Bygget ligner et klassisk korintisk tempel.
Hjemmeside

Neues Museum

I Neues Museum kan man se en betydelig samling av forhistorisk og tidlig historisk kunst og gjenstander, i tillegg til egyptiske kunstarbeider. Museets kanskje mest kjente objekt er bysten av dronning Nefertiti.
Hjemmeside

Alte Nationalgalerie

Inneholder en enorm samling skulpturer og malerier fra det 19. århundre, utført av Tysklands fremste kunstnere. Her er også en glimrende samling av franske impresjonistiske verker.
Hjemmeside

Bode-Museum

Stor samling Bysantinsk kunst, en enorm samling skulpturer, en numismatisk samling og malerier fra de gamle mestere.
Hjemmeside

Pergamonmuseum

I det monumentale Pergamon-museet, finner man en samling antikviteter fra det gamle Babylon, inkludert den imponerende Ishtar-porten og det enorme Pergamon alteret.
Hjemmeside

Støtt oss - benytt våre partnere