Barcelona har et dårlig rykte når det gjelder lommetyverier, og det er dessverre ikke helt uten grunn. Ved å være litt oppmerksom vil de fleste unngå slike ubehageligheter.

Lommetyver i Barcelona

Her avslører vi noen av framgangsmåtene som gjerne blir brukt av lommetyver i Barcelona.

¿Qué Hora Es?

Hvis noen spør om dette på spansk, kan det være for å avsløre om du er turist eller ikke. Kan du ikke spansk, bare lat som ingenting og gå videre.

På t-banen

Pass ekstra på ved ombordstigning og avstigning på t-banen. I trengselen er det enkelt for lommetyver å ta ting fra jakkelommer, bukselommer og vesker. Vær forsiktig med å ha verdisaker i lommene og hold vesken foran deg så du kan se den.

Blomsterselgere

Særlig de som ønsker å selge deg bare én blomst, bør man være på vakt for. De venter gjerne på du skal ta fram lommeboka, og vil da være svært behjelpelig med å finne fram penger fra lommeboka di. Skal du kjøpe noe på gata, ha litt løse penger klart, ikke ta fram lommeboka.

Postkortselgere

Vær oppmerksom hvis noen vil vise deg postkort mens du sitter på en uterestaurant. Trikset er at selgeren plutselig «mister» alle kortene utover bordet, og mens han plukker opp kortene vil han forsøke å naske med seg lommebøker eller andre verdisaker. Ikke la ting ligge løst på bordet, og pass på hvor du setter veska.

Søte barn og gamle damer

Hvis du blir kontaktet av søte barn, hyggelige tenåringer eller uskyldige gamle damer, gjelder det å ikke være for naiv. De kan gjerne ha et stort kart, eller et skjema de vil du skal fylle ut, eller noe annet som er ment for å distrahere deg. I tillegg snakker de gjerne dårlig engelsk for å forvirre. Og mens du er uoppmerksom vil de prøve å stjele fra deg.

Kethcup-flekker

Et annet triks kan være at noen er «uheldig» og søler ketchup eller lignende på skulderen eller ryggen din. Mens de beklager og er lei seg, er de veldig ivrige etter å tørke opp etter seg, og samtidig stjele dine verdisaker.

Turister

En ny trend er å utgi seg for å være turister, med kart, vannflaske, solbriller og kamera. Så later man som man er med på omvisninger og guidede turer, og ser sitt snitt til å stjele fra uoppmerksomme, ekte turister.

Men det er ingen grunn til å bli redd eller paranoid. Man kommer langt med å planlegge hvor man bør oppbevare verdisaker, og passe ekstra på hvis noen vil ha din oppmerksomhet.

Støtt oss - benytt våre partnere