Når det gjelder mote og design er det området rundt Spansketrappen som gjelder. Det er tre gater som møtes ved Piazza del Popolo:

Trend og mote i Roma

Via del Corso, Via del Babuino og Via Ripetta, og alle smågatene som krysser dem; Via Condotti, Via Frattina, Via Borgognona. Til sammen kalles området for Tridente.

Spansketrappen

Alle de store designerforretningene finner du i dette området. Her snakker vi Armani, Boss, Cavalli, Gucci, La perla, Prada, Max Mara, Yves Saint Laurent, Valentino og Versace, bare for å nevne noen.

I Via Ripetta er det hakket roligere enn de andre gatene, og her kan du finne noen mer etnisk inspirerte butikker. I Via Frattina er prisene noe lavere.

Galleria Alberto Sordi

Galleria Alberto Sordi er et shoppingsenteret i art decostil, og det eneste som ligger sentralt i Roma. Her finnes et tyvetalls butikker, blant annet Zara og Calvin Klein. I den store hallen i midten av senteret er det kaféer der slitne shoppere kan slappe av. Åpent hver dag fra 10:00-22:00

Adresse: Via del Corso ved Piazza Colonna

Colonna

Butikk med morsomme, spesielle og flotte strikkeplagg, ikke særlig billig, men artig.

Adresse: Via del Corso 152

Benedetta Argento Etnico

Smykkebutikk nær Trevifontenen som selger billige designsmykker fra hele Italia.

Adresse: Via della Panetteria 7

Dominique

I denne butikken får du utrolig søte og rimelige sko til både barn og voksne.

Adresse: Via del Corso 20

Pantheon

Vi anbefaler å holde seg unna den alltid tettpakkede Via del Corso, prøv heller bakgater som Via Pie di Marmo og Via Campo Marzio. Her finnes mange butikker med egen sjarm.

Barbara Spinelli

Barbara Spinelli lager smykker av edle og mindre edle stener, metall og perler. Unik design.

Adresse: Via dei Prefetti 25

Campo Marzio Design

Butikk med alt du trenger av skrivemateriell; papir, penner og innbundene skrivebøker i alle regnbuens farger.

Adresse: Via Campo Marzio 41

Spazio Sette

En designbutikk av de sjeldne. I denne smale gaten finner du, bokstavelig talt, et palass i tre etasjer med møbler og interiør fra de største italienske designere.

Adresse: Via dei Barbieri 7

Trastevere

Altrove

En eklektisk butikk med klær fra nærmest alle steder, blant annet spesielle pelser som er “på vrangen” og skuffer med spennende smykker.

Adresse: Via della Luce 35b

Boccanera

Stor butikk med blant annet sko fra Prada, Dolce & Gabbana og Hogan. Utvalget er stort, servicen bra og du unngår det folksomme område rundt Spansketrappen.

Adresse: Via Luca della Robbia 36 (I Testaccio)

The Butcher

Fastklemt mellom to slakterforretninger ligger butikken med det passende navnet The Butcher. Her får du hverdagsklær til både damer og herrer; jeans, jakker og designermerker, samt kule sko.

Adresse: Via Manara 9

Joseph DeBach

En meget spesiell skobutikk, fantastiske tresko, sandaler og annet for både kvinner og menn. Butikken er like mye et galleri, som skobutikk og må bare oppleves. Åpner 19:30.

Adresse: Vicolo del Cinque 19

Piazza Navona

Shoppingaten i denne delen av byen er Via del Governo Veccio, som går fra Piazza Pasquino til Piazza Orologio. Massevis av trendy butikker, kaféer og restauranter. Det er forholdsvis dyrt å handle her, men ikke annet å vente når det er ekte italiensk design det handler om.

Støtt oss - benytt våre partnere