Roma har et av Europas største loppemarkeder, nemlig markedet Porta Portese i bydelen Trastevere. Eller Mercato di Via Sannio, et fantastisk arabiskinspirert marked bak den Aurelianske mur.

Markeder i Roma

Ellers er det et utall andre markeder å besøke, som oftest er de åpne på søndager. Her er det bare å lete og å gjøre et kupp blant antikke møbler, vintage klær, vesker, smykker, sko og andre skatter.

Porta Portese

Porta Portese i Trastevere er det største loppemarked/bruktmarked som Roma har å by på og er et av de største i Europa. Det er alltid mange mennesker her, press deg frem, pass på pengene og husk å prute minst 20-30%.

Dersom det er antikke møbler, lamper, tepper, gamle kniplinger og broderier du er på utkikk etter så bruk inngangen ved Piazza Ippolito Nievo. Gå inn fra Piazza di Porta Portese hvis det er klær, sko og husgeråd du ser etter.

Hver søndag fra 08:00-14:00. Adresse: Piazza di Porta Portese og Piazza Ippolito Nievo

Mercato di Via Sannio

Et slags arabisk marked bak den aurelianske mur. Her er tre tildekkede alleer med nytt og gammelt av klær, sko, vesker m.m. Markedet er mindre enn Porta Portese, men bedre organisert og med større utvalg.

Mandag til fredag 07:00-14:00, lørdag 08:00-17:00 (18. november til april). Adresse: Via Sannio

Borghetto Flaminio

Her, ved Piazza del Popolo, er markedet der de selger flotte antikviteter, vintage klær, vesker, solbriller, krystall, sølv og smykker av mange slag. Inngang koster ca. 2 euro.

Søndager 10:00-17:00. Adresse: Via Flaminia – Piazzale della Marina 32

Villa Gloria

Marked utenfor parken ved Villa Gloria. Her selges alt fra lyspærer til tallerkener. Her kan man være heldig å gjøre et røverkjøp, for eksempel sølvbestikk eller merkeklær til gode priser.

Andre søndag i måneden. Adresse: Villa Glori ved Viale Maresciallo Pilsudski

Soffitto Sotto i Portici

Mye av det du kan finne på dette markedet i nærheten av Spansketrappen har kanskje kommet fra noen av Romas mange loft.

Store og små møbler, antikke briller, kameraer, brosjer fra 1800-tallet og billedrammer fra 1700-tallet er bare noe av hva du kan finne her i ”loftet under søylegangen” (uatorisert oversettelse av Sofitto Sotto i Portici).

Første og tredje søndag i måneden Adresse: Piazza Augusto Imperatore

Piazza Verdi

Dette markedet, avholdt i det enorme torget i Parioli, er kjent for en stor mengde små antikviteter som for eksempel servise, lysestaker og smykker.

Fjerde søndag i måneden. Adresse: Piazza Verdi

Støtt oss - benytt våre partnere