Spansketrappen (Scalinata di Spagna) ligger i enden av Romas mest ekslusive handlegate, Via del Corso. Trappen går fra Piazza de Spagna opp til den franske 1500-talls kirken Trinita dei Monti.

Spansketrappen i Roma

Spansketrappen ble tegnet av Francesco De Sanctis og ble bygget mellom 1723 og 1725 har fått sitt navn etter Palazzo di Spagna, det spanske palass, der Spanias ambassadør bodde. Den pompøse trappen har med sine 138 trinn, tre avsatser og alle sine vakre blomster, blitt et yndet møtested for så vel turister som romere. Her bare sitter man, snakker og tar en velfortjent pause. Hadde det ikke vært for at myndighetene iherdig forsøker å holde området rent, hadde det vært et perfekt sted å nyte en medbrakt lunsj.

Nederst, på Piazza de Spagna, er fontenen La Barcaccia (den stygge båten). Det man vet er at den er fra barokken, noe mer usikkert er hvem som faktisk designet den, men vanligvis er det Pietro Bernini som får æren (far til den noe mer kjente Gian Lorenzo Bernini som står bak den elipseformede Petersplassen og andre storverk i Roma).

Til høyre, på vei opp trappen, ligger Casina Rossa. Her levde og døde den engelske poeten John Keats, og huset er nå et museum dedikert til minne om Keats og generasjonen av andre britiske romantikere som for eksempel Lord Byron og Percy Bysshe Shelley.

Støtt oss - benytt våre partnere