Campo de’ Fiori ligger i bydelen Parione i Centro Storico, ikke langt fra Trastevere. I gamle dager lå torget på en eng, derav navnet som betyr blomsterengen.

Campo de’ Fiori i Roma

I 1869 ble blomstermarkedet flyttet til denne plassen fra Piazza Navona. I dag er det vel så mye et grønnsaks- og fiskemarked som blomstermarked. Den gamle fontenen på plassen, ”la Terrina” (suppetallerkenen) ble flyttet dit i 1889, og brukes til å forsyne blomstene med vann slik at de skal holde seg friske.

Fra 1889 har det stått en bronsestatue av Giardano Bruno på Campo de´ Fiori, laget av billedhuggeren Ettore Ferrari. Bruno var en dominikansk filosof som ble brent som kjetter i år 1600. Det er imidlertid uklart hva selve kjetteriet skal ha bestått i. Fremfor en pinefull død der han ble sakte brent, fikk han en pose med krutt til å henge rundt halsen som skulle forårsake at han døde momentant.

Campo de´ Fiori har ikke så mye storslagen arkitektur å by på og har ikke engang en egen kirke som alle de andre plassene i Roma. Men det er en hyggelig plass med flere puber, vinbarer og mye folkeliv. Her ligger også en av Romas mest tradisjonsrike kinoer; Cinema Farnese.

Støtt oss - benytt våre partnere