På toppen av Montmartre (Martyrfjellet) ligger den vakre Sacre Coeur (Hellige hjerte). Beliggende på Paris’ høyeste punkt er kirken et landemerke man kan se fra nesten hele Paris og utsikten herfra er en opplevelse i seg selv.

Sacre Coeur i Paris

I 1870 brøt det ut krig mellom Frankrike og Tyskland. Frankrike led store tap og deler av landet ble underlagt tyske tropper. Noen mente at dette skyltes religiøse grunner mer en politiske, og det ble foreslått å bygge en kirke innviet til Jesu hjerte for å bøte på folkets synder. Byggingen ble finansiert av gaver fra hele Frankrike. Grunnstenen ble lagt i 1875, og i 1914 sto kirken klar til å bli innviet. Men innvielsen ble utsatt pga. første verdenskrig som brøt ut da, slik at innvielsen først fant sted i 1919.

Kirken er i romersk-bysantisk stil og er bygd med en spesiell stein som blekes når det regner. Steinene reagerer på vannet og utskiller kalsitt, som fungerer som et blekemiddel. Dette sørger for at kirken holder seg skinnende hvit selv etter forvitring og forurensning.

Kuppelen (83 meter) er åpen for turister og kan by på en fantastisk utsikt. Herfra kan man se opptil 50 kilometer utover Paris. Den innvendige utsikten er også verdt å få med seg; kuppelen holdes oppe av 80 søyler, alle med unike søylehoder.

Merk at det er forbudt å ta bilder inne i kirken.

Støtt oss - benytt våre partnere