Pompidou-senteret er Europas største museum for moderne kunst. Bygget rommer også et stort offentlig bibliotek, et senter for industridesign, kino og et verksted for barn.

Pompidou-senteret i Paris

Senteret har sitt navn etter den franske president Georges Pompidou og ble offisielt åpnet i 1977. Siden da har over 150 millioner besøkende vært innom. Bygget ble opprinnelig dimensjonert til å ta imot 5.000 gjester daglig, men museet ble raskt en suksess og har 25.000 besøk pr. dag.

Arkitekturen er kontroversiell og revolusjonerende og har blitt beundret av arkitekter over hele verden (Arkitektene vant Pritzker-prisen så sent som i 2007). Blant legfolk er det nok delte meninger om det er et pent bygg eller ikke, men annerledes er det i hvert fall.

Biblioteket ligger i 1.-3. etasje, mens museets permanente utstilling er i 4. og 5. etasje. 4. etasje rommer arbeider fra 1905-1965 og spenner over stilarter som fauvisme, abstrakt kunst, surrealisme og kubisme. Her kan man se verker av blant annet Matisse, Kadinsky, Miró og Picasso. 5. etasje dekker perioden etter 1965, med blant annet pop art og figurativ kunst.

Plassen foran Pompidou-senteret heter Place Georges Pompidou (blir ofte fortsatt kalt Place Beaubourg som er det gamle navnet) og er svært populær. Her vrimler det med folk og de blir underholdt av gateartister av ymse slag. Plassen har også en morsom fontene som er verdt å se.

For program og mer detaljer om åpningstider og inngangspenger, se hjemmesidene til Pompidou-senteret, mens billetter er det greiest å bestille her.

Støtt oss - benytt våre partnere