Kjært barn har mange navn. Opera Garnier kalles også Palais Garnier, Opera de Paris eller Paris Opéra. Operaen blir sett på som et arkitektonisk mesterverk i Neo-Barokk, designet av arkitekt Charles Garnier.

Opera Garnier i Paris

Operaen ble ferdigstilt i slutten av 1874 og innvielsen 15. januar 1875 ble feiret med den største pomp og prakt og gallaforestillinger.

I 1896 falt en del av den store lysekronen i hovedsalen ned og forårsaket en persons død. Dette, samt den underjordiske innsjøen, kjellere og andre elementer ved operaen, inspirerte Gaston Leroux i 1909 til å skrive den klassiske spøkelsesfortellingen ”The Phantom of the Opera”.

Opera Garnier er elleve tusen kvadratmeter stor og har sitteplass til 2.200 personer under den store lyskronen som veier seks tonn. På den enorme scenen er det plass til 450 utøvere. Operaen ble restaurert fra 1994-2006 og fremstår i dag flottere enn noen gang.

Billetter til de ulike forestillingene kan kjøpes på hjemmesiden. Du kan også se bare bygget uten å gå på opera, bestill billett her.

Støtt oss - benytt våre partnere