Det franske ordet ”Bouillon” betyr buljong, eller suppe, og i 1855 fant slakteren Pierre-Louis Duval opp en enkel rett av kjøtt og buljong som han serverte til arbeiderne ved Halles. Slik så altså det første suppekjøkken dagens lys.

Bouillon Racine i Paris

I år 1900 var det nesten to hundre og femti suppekjøkken, eller Bouillons, i Paris. De utgjorde den første populære kjeden av restauranter og Bouillon Racine føyer seg inn i rekken.

Bouillon Racine, som åpnet i 1906, er nå et historisk monument og en av de aller vakreste spisesteder i art nouveau-stil. Stedet ble fullstendig renovert i 1996 og glassmalerier, marmor, smijernsmøbler, mosaikkfliser, bladgull og fasettspeil har nå kommet til sin fulle rett. Restauranten har to etasjer, første etasje er litt mer uformell enn den overdådige andreetasjen.

Menyen på Bouillon Racine varierer med sesongene, men uansett er mulighet for en fantastisk gastronomisk opplevelse tilstede. Kanskje kan villsvinpai med potetmos og crème catalana med lønnesirup være fristende?

Har man et budsjett å følge er det også mulighet for en litt rimeligere meny, for eksempel en to-retters lunsj til ca. 15 € eller en middag til ca. 30 €.

Reserver i god tid, for dette er en sjeldenhet i Paris; god mat og god service til en nokså rimelig penge.

Støtt oss - benytt våre partnere