Ved Bastillen ligger det kanskje mest historiske av alle Paris´ brasserier og er som et historisk symbol å regne. (Brasserie betyr bryggeri på fransk og er som regel et mer uformelt spisested som er åpent hver dag og som serverer fra samme menyen hele dagen).

Bofinger i Paris

Det var i 1864 at Bofinger introduserte den første fatølen i Paris og det var først om fremst et tilholdssted for Alsaciens (arbeidsfolk fra landsdelen Alsace helt øst i Frankrike). Siden den gang har Bofinger vært et kjent og kjært spisested for både parisere og turister.

Interiøret og dekoren på Bofinger er fantastisk, en blanding fra flere epoker. Mye fra Alsacian-epoken, men det meste i ekte art nouveau-stil. Her er polstrede sorte skinnbenker, svingdører, snirklete trapper, bronselamper og speil. Og for ikke å glemme den gedigne og opplyste glasskuppelen, eller domen, som ble installert i 1906 av Bofingers svigersønn Albert Bruneau.

Bofinger er et egnet sted for lunsj (og også middag), men som så ofte i Frankrike må man gjerne vente en stund på servering. Det er uansett verdt å vente på, maten her får meget gode kritikker og menyen har et godt og variert utvalg.

Sjefskokken på Bofinger kan fortelle at de serverer ca. 80 porsjoner løksuppe hver kveld og 90 kg foie gras (gåselever) i uken, men at det i hovedsak er to retter som er typisk for brasserier generelt og Bofinger spesielt. Den første retten er sjømat, med blant annet hele seks forskjellige typer østers, (som tradisjonen tro står utstilt i et monter utenfor på fortauet). En kan også få hummer, blåskjell, kamskjell og alt annet hva havet har å by på, enten hver for seg, eller sammen som en stor skalldyrtallerken. Den andre retten er basert på, tro det eller ei, surkål. Surkål med kokt kjøtt av ymse slag, en tradisjonell rett fra Alsace som alltid vil være på menyen til Bofinger.

Til tross for sin sagnomsuste historie og gode mat er Bofinger et sted man kan spise riktig god mat uten å bli ruinert. En middag koster fra ca. 50 €. Det kan være lurt å reservere på forhånd, gjerne på restaurantens internettside.

Støtt oss - benytt våre partnere