I Edinburgh er det glimrende shoppingmuligheter, enten du er opptatt av fashion, vintage eller kilt og kashmir. Her følger en liten oversikt over de beste shoppingområdene i Edinburgh.

Kjøpesenteret Ocean Terminal

Kjøpesenteret Ocean Terminal

Klær og mote

Midt i sentrum av Edinburgh ligger Harvey Nichols, byens mest fasjonable kjøpesenter. Her finnes varer fra kjente designernavn som Stella McCartney, Prada og Gucci, for å nevne noen. Harvey Nichols er et must for enhver moteslave. Like rundt hjørnet er Multrees Walk, med merker som Louis Vuitton, Emporio Armani og Mulberry. Bare en kort spasertur over St. Andrew Square finner man Jenners, Edinburghs eldste moteforretning åpnet i 1838.

I Princes Street finnes kjedeforretninger som Zara, Gap, H&M og Frasers. Et kvartal unna ligger George Street. Med en blanding av sofistikerte butikker og hippe barer, er dette en gate man ikke bør gå glipp av. Besøk The White Company for eksklusivt interiørtilbehør og LK Bennett for et imponerende utvalg av sko.

Noen få minutters gange fra Princes Street er det to gater fullpakket med litt annerledes butikker; Stafford Street og William Street. Her ligger blant annet Studio One som er full av uvanlige gaveideer.

Nede ved havnen i Leith ligger det stor kjøpesenteret Ocean Terminal med over 70 butikker, kino og 15 restauranter og barer.

Kashmir og souvernirer

Ser man etter souvernirer og skotske spesialiteter bør man oppsøke Grassmarket og Royal Mile. Foruten kilter og sekkepiper finner man her et rikt utvalg av kashmirprodukter til en langt billigere penge enn i Norge.

Vintage

Edinburgh har et bra utvalg av butikker som selger brukte klær. Herman Brown på West Port har et stort utvalg av vintage smykker og vesker, mens W. Armstrong i Grassmarket er en institusjon Edinburgh – fullt av varer fra 1920-tallet og helt til 1980-tallet.

Støtt oss - benytt våre partnere