Edinburgh slott er bokstavlig talt høydepunktet i Edinburgh der det ligger på toppen av en utdødd vulkan. Her antas det at det har vært festningsverker siden jernalderen, kanskje enda tidligere.

Edinburgh slott

Slottet har vært åsted for mange viktige begivenheter i Skottlands historie. Det har vært et kongelig slott siden 1200-tallet og forble en kongelig residens helt til unionen med England i 1603. Slottet har vært utsatt for flere kriger og beleiringer, og har vekslet mellom å være i engelsk og skotsk besittelse.

Få av de eksisterende bygningene kan dateres tidligere enn 1600-tallet da slottet ble utsatt for kraftig bombardement og langvarig beleiring. Men noe ble bevart, St. Margareths kapell fra 1200-tallet kan man fortsatt besøke den dag i dag.

Slottet huser blant annet et krigsmuseum, de skotske kronjuvelene og kanonen Mons Meg; en av Europas eldste beleiringskanoner som kunne skyte stener på 150kg over tre kilometer. Her finnes også en liten hundegravplass!

Noe av det mest spektakulære ved slottet er den fantastiske 360 graders utsikten over hele Edinburgh og områdene rundt. Utsikten alene er verdt inngangsprisen.

I august hvert år arrangeres Edinburhg Military Tattoo på plassen rett utenfor slottet. Det er en fantastisk militær parade med deltakere fra hele verden. Les mer om dette under Uteliv og Festivaler.

Bestill billetter her (med laveste pris garanti)

Støtt oss - benytt våre partnere