Edinburgh Festival Fringe er allment anerkjent som den største kunstfestival i verden og finner sted tre uker i august hvert år.

Edinburgh Festival Fringe

Tusenvis av utøvere opptrer på over 250 scener over hele Edinburgh med ulike show for enhver smak. Her opptrer et vidt spekter av artister, fra de store navnene i underholdningsverdenen til ukjente artister som ønsker å få fart på sine karrierer. Festivalprogrammet inkluderer teater, komedie, dans, musikaler, operaer, musikk, utstillinger og arrangementer.

Festivalens historie går tilbake til 1947, da åtte teatergrupper dukket opp uinvitert for å opptre på Edinburgh International Festival, et initiativ opprettet for å feire og berike europeisk kulturliv i kjølvannet av andre verdenskrig. Disse teatergruppene lot seg ikke stoppe av at de ikke var en del av det offisielle programmet – de iscenesatte sine show uansett. År etter år kom flere og flere utøvere og fulgte deres eksempel og i 1959 ble Festival Fringe Society opprettet.

I dag er Edinburgh Festival Fringe verdens største kunstfestival med over 32 000 forestillinger og mer enn 2000 show fordelt på 250 arenaer over hele byen.

Støtt oss - benytt våre partnere