Barcelona har nesten ubegrensede shoppingmuligheter. Sjansen er stor for at man kan finne akkurat det man er ute etter, enten det er internasjonale merker, eksklusiv design eller vintage.

Shoppingområder i Barcelona

Eller man kan bare rusle rundt på et av de mange markedene. Det gjelder bare å vite hvor man finner hva. Her følger en generell oversikt over shopping i Barcelona.

L` Eixample

Barcelonas svar på Paris´ Champs-Élysées eller Romas Via Condotti, er Passeig de Grácia og Avinguda Diagonal i bydelen L`Eixample. Her finner man merkebutikkene på rekke og rad, alt fra Mango til Yves Saint Laurent og Chanel. I tillegg er det godt utvalg i både skinnvarer og smykker.

La Rambla og områdene rundt

Det store varhuset El Corte Ingles ligger øverst ved La Rambla, på Placa de Catalunya. I samme område finnes også mindre butikker. Portál del Ángel, Portaferrisa, Pelayo og La Rambla er selvsagte shoppinggater.

Barri Gotic – Gamlebyen

Mindre og mer originale butikker, både innen design og annet, finner man mange av i Barri Gotic og området rundt. Noen gater som bør nevnes er blant annet Carrer d´Avinyo, Carrer de la Llibreteria, Carrer de la Boqueria, Carrer del Call og Carrer de la Portaferrissa. Men for all del, her er det bare å rusle rundt i mylderet av smågater, det er mang en liten butikk som er verdt å se.

Raval

Er det vintage, second hand, retro eller lokal, spansk design man er ute etter er det Raval som er stedet å besøke. Gaten Riera Baixa er et skattkammer for de som elsker vintage. Her ligger butikkene på rekke og rad. Se for øvrig ”Vintage og second hand”.

El Born

El Born er verdt et besøk dersom det er lokalt design og noe mer eksklusivt man er ute etter. Her finnes også mange gode skobutikker. Det er kjent at prisnivået her er lavere enn i de mer anerkjente designbutikkene, men det er på ingen måte billig. (NB: mange butikker i El Born har siesta fra ca 13:30 til 17:00).

Etter handlerunden er det også gode muligheter for å ta seg en drink på en av de mange utestedene i området.

Gracia

Ta metroen til Fontana og gå i alle smågatene i området som heter Gracia. Det ligger et stykke unna sentrum, men er på ingen måte utilgjengelig. Her finner man mindre butikker og spesiell design til en rimeligere penge.

Støtt oss - benytt våre partnere