I Barcelona finnes et stort utvalg av vintage- og second handbutikker. Gaten Riera Baixa i Raval er rene mekka for de som elsker vintage.

Vintage og second hand i Barcelona

Her finner du den ene herlige vintagebutikken etter den andre. Le Swing har flotte aftenkjoler og accessories av den eksklusive typen og Lailo selger klær som er datert helt tilbake til 1900-tallet.

Mies & Felj

Denne butikken i Riera Baixa, hovedgaten for vintageshopping, okkuperer 200 m2. Utvalget er variert og de har spesielt mye bra kjoler. Mange mener dette er den beste vintagebutikken i Barcelona.

Adresse:
Carrer de la Riera Baixa 4
Carrer de Joaquin Costa 3

Lailo

Lailo selger klær som er datert helt tilbake til 1900-tallet og blant merkene kan nevner Yves Saint Laurent, Pertegaz og Belnciaga. I tillegg har de et fantastisk utvalg av smykker. Et himmelrike for en som elsker vintage.

Adresse: Carrer de la Riera Baixa 20

Retro City

Retro City finner man i gaten som heter Tallers, rett ved La Rambla. Butikken er ganske trang, man må grave litt for å finne skattene. Stilen her er noe mer ”underground” og prisnivået er rimeligere enn flere av de andre vintagebutikkene. Spesielt mye bra accessories.

Adresse: Carrer dels Tallers 51

Le Swing

Et paradis for de som liker den glamorøse stilen, flotte aftenkjoler og accessories av den eksklusive typen.

Le Swing selger vintageplagg fra blant annet Dior, Courreges og Chanel. Prisene er litt høye, men så er det også skikkelige saker man får i disse to butikkene. Mest klær fra 40 og 50-tallet.

Det sies at butikken i Notariat er hakket bedre enn den i Riera Baixa.

Adresse:
Carrer del Notariat 3
Carrer de la Riera Baixa 13

Oh la la! Ibiza

Masse bra og variert utvalg av vintage i disse butikkene. En del glamorøst og litt dyrere, men også mange kjoler, skjørt, belter, skjorter og sko til en rimeligere penge.

Hvis du har lyst på en luksuriøs vintage kimono, eller dyre og delikate vintage accesories, da er dette butikken for deg.

Butikken i Tallers ved La Rambla har godt utvalg av vintageklær til herrene.

Adresse:
Carrer dels Tallers 73
Carrer de la Riera Baixa 11

Produit National Brut

Er nok en vintagebutikk i Raval, like ved gatene Tallers og La Rambla. Godt utvalg av klær fra 1950-tallet til 1980-tallet. Bra accessories som solbriller, vesker, skjerf og annet. BNP utvikler nå også sitt eget merke for klær og smykker.

Adresse: Carrer de les Ramalleres 16

Exodus

Denne bra second hand-butikken ligger i Born-området. Her er det bare å lete gjennom hauger av tøy og hvis man ikke finner det man leter etter er det et par til second hand-butikker like ved.

Adresse: Carrer dels Carders 51

El Mercadillo

El Mercadillo skulle være lett å finne da det ved inngangen står en kjempekamel i glassfiber.

Det er et slags minimarked som blant annet har stort utvalg av vintage og second hand. Gå opp den store steintrappen og ta til venstre mot ”El Luna de Segundo Mano”.

Let og finn, her er det mye å kikke på. El Mercadillo vil kanskje først og fremst appellere til de under tretti, men det er mye morsomt å se på for alle.

Adresse: Carrer de la Portaferrissa 17

L’Arca de l’Àvia

Et lite mekka i Barri Gotic for vintagelskere. Her får man blant annet klær til bruden; korsett, undertøy og slør.

Spesialiteten er antikke tekstiler, men på ”bestemors ark” kan man også få reproduksjoner av gardiner, sengetøy, duker og håndlagde kniplinger.

Adresse: Carrer dels Banys Nous 20
Hjemmeside

Overales & Bluyines

Selger second hand-klær i denim, med egen tvist.

Adresse: Carrer del Rec 65

Soul

Klær fra 70-tallet.

Adresse: Carrer de la Portaferrissa 17

Paris Vintage

Pret-a-porter fra 50 til 80-tallet.

Adresse: Carrer de Ferran Agullo 24

 

Tips:

På lørdager er det et slags second hand-marked i gatene i Raval; Carrer de la Riera Baixa, Calle del Doctor Dou, Carrer dels Tallers og Carrer Elisabet.

Støtt oss - benytt våre partnere