Piazza Navona er en av Romas vakreste plasser, med sine tre fontener og barokkirken Sant’Agnese in Agone. Plassen har antagelig fått sitt navn, Navona, etter de ulike sportsarangementene (agone) som ble utført her i det første århundre.

Piazza Navona i Roma

Fra 1400-tallet ble makedet flyttet fra Kapitolhøyden til Piazza Navona og her var det frem til 1869 da det igjen ble flyttet, denne gangen til Campo de´ Fiori.

Den største fontenen på Piazza Navona heter Fontana dei Quattro Fiumi (de fire elvers fontene), bygget av mesteren Gianlorenzo Bernini mellom 1647 og 1651 på befalning av pave Innocent X. Fontenen består av fire figurer, hver som representant for fire elver fra fire forskjellige kontinenter; Nilen, Donau, Ganges, og Rio della Plata. I denne fontenen står også den store egyptiske obelisken, som tidligere var plassert i sirkus Maxentius på Via Appia. De to andre fontenene; Fontana di Nettuno (Neptunfontenen) og Fontana del Moro (Maurerfontenen), ble bygget av Giacomo della Porta.

Kirken Sant’Agnese in Agone ble bygget på omtrent samme tid som fontenene, også etter bestilling av pave Innocent X. Kirken er bygget der det tidligere sto et bordell og der den unge Agnes ble kledd naken og vist frem til offentlig skue for at hun skulle avsverge kristendommen. Dette på bakgrunn av at hun hadde avslått en manns frieri. Agnes mente at Kristus var hennes brudgom, og hun led martyrdøden i år 304.

Piazza Navona er en av Romas mest livlige plasser, med mange kaféer og restauranter.

Støtt oss - benytt våre partnere