Trevifontenen, Fontana di Trevi, er Romas største og mest berømte fontene. 26 meter bred og 20 meter høy er den barokke fontenen et syn der den ligger vakkert til på Piazza di Trevi, foran Palazzo Poli.

Trevifontenen i Roma

Fontenen er befolket med vannvesener, men det er Okeanos som er mest dominerende der han står på en klippe. Han er omgitt av to sjøhester og to tritoner, som er halvt fisk og halvt menneske.

Vannet som strømmer gjennom Fontana di Trevi kommer fra akvedukten Aqua Vergine (jomfru-akvedukten). Akvedukten ble bygget i år 19 f.Kr. og forsynte romerne med godt drikkevann i over 500 år før den ble ødelagt av goterne. Den ble imidlertid reparert i det femtende århundre og i dag forsyner den igjen mange av Romas fontener med vann, deriblant også La Barcaccia på Piazza di Spagna.

Når man besøker Trevifontenen sier legenden at en bør kaste en mynt over skulderen og ut i fontenen. Slik vil man bli ”sikret” å komme tilbake til Roma og å kunne se fontenen en gang til.

En annen fin ting med denne legenden er at det daglig kastes mynter til en verdi av ca. 3000 euro i fontenen og pengene går til fattige og hjemløse i Roma.

Støtt oss - benytt våre partnere