Alle som skal reise til Roma bør få med seg det geniale konseptet med Aperitivio. Det er enkelt forklart et glass vin, en øl eller en drink med gratis mat til.

Aperitivio i Roma

Pizza, pasta, couscous, salater, grønnsaker, dipper, sushi, kylling, frukt og skinker er smaskens med et glass god drikke. Tidligere var det vanlige å få litt oliven og nøtter når man bestilte drikke. Men de siste årene har altså serveringen blitt langt mer avansert. Denne trenden stammer opprinnelig fra Nord-Italia, men har nå for alvor slått rot også i Roma.

For 8-10 euro får du altså både mat og drikke. Drikken koster gjerne en euro mer når den servers med aperitivio. Aperitivio serveres som regel fra ca. kl 19 – 21, men noen steder serveres det også lunsj-aperitivio.

Aperitivio er egentlig ment som en aperitif før maten, men aperitivio-buffetene er mange steder så innholdsrike at man ikke orker noen middag etterpå.

Her kan du prøve

Tuttigusti

Tuttigusti er en sjeldenhet, nemlig en restaurant som serverer aperitivio. På bardisken står fristelser som bruschetta og crostini med oliventapenade.

Dette er ikke stedet å spise seg mett på aperitivio, men heller som det det er tenkt; en apetittvekker før selve middagen.

Adresse: Via dei Coronari 30

Société Lutèce

Her finner du noe av Romas største utvalg av aperitivio, buffeten er intet mindre enn imponerende.

Ligger på Piazza di Montevecchio, et steinkast fra Piazza Navona. Klientellet består for det meste av romere.

Adresse: Piazza di Montevecchio 17

Gran Caffè Esperia

Denne lille og fancy kaféen ligger i Vatikanet, rett ved Ponte Cavour og elven. Perfekt sted for et stopp etter en lang dag i Vatikanmuseet og Peterskirken.

Her får du ingen buffet, men til gjengjeld serveres det både piroger og små pizzastykker.

Adresse: Lungotevere dei Mellini 1

Salotto 42

Salotto 42 ligger like ved handlegaten Via del Corso, på den sjarmerende Piazza di Pietra. Siden baren drives av både en italiener og en svenske har buffeten med aperitivio hentet inspirasjon fra begge land.

Adresse: Piazza di Pietra 42

Freni e Frizioni

Trastevere er den trendy bydelen med flest restauranter og barer. Her finner man også en av Romas mest populære insteder, Freni e Frizoni.

I lokalene til det som før var et bilverksted, huses nå en lang buffet og stort utvalg av internasjonale aperetivio som f.eks. ulike pastaretter, dipper og bønnesalater – og ikke minst sterke drinker.

Det som også er fint med Freni e Frizoni (som forøvrig betyr bremser og koblinger) er den store uteplassen.

Adresse: Via del Politeama 4

Pe.pa.to

I denne coctailbaren i Trastevere finner man en meget flott buffet av aperitivio med blant annet pastaretter, gratenger, salater og spekeskinke med ost og honning. Her finnes også mulighet for å sitte ute, men kom tidlig!

Adresse: Via del Politeama 8

Støtt oss - benytt våre partnere