Peterskirken er bygget over keiser Neros sirkus på Vatikanhøyden. Man regner med at det var her apostelen Peter ble korsfestet opp ned i år 64 eller 67.

Peterskirken i Roma

Den første kirken som ble bygget her sto ferdig i år 349, mens den nåværende kirken ble påbegynt i 1506 og tok over 100 år å bygge. Den er 186,35 meter lang og 97,5 meter bred. Midtskipet er 40 meter høyt, og kuppelen 132,5 meter. Peterskirken er i dag verdens nest største kirke (den største ligger i Elfenbenskysten!).

Det er gratis å komme inn i Peterskirken, men man må regne med en del kø. Hvis man vil opp i kuppelen, koster det litt penger og man må stå i ny kø hvis man vil ta heisen. Hvis man derimot føler seg sprek, kan man gå de 500 trappetrinnene til toppen. Man må uansett gå de siste 300 trappetrinnene så det kan være et godt alternativ å velge trappa. Det anbefales på det sterkeste å besøke kuppelen for å oppleve den spektakulære utsikten over Roma. På innsiden av kuppelen kan du se ned i kirken, da får du virkelig inntrykk av hvor stor den er. Vær uthvilt før du besøker Peterskirken!

Hvis man hater kø, kan man betale seg forbi den ved å bestille billetter her.

Støtt oss - benytt våre partnere