Paris største loppemarked, Marché aux Puces i Clignancourt, besøkes hvert år av 11 millioner mennesker og er Frankrikes fjerde største attraksjon.

Paris største loppemarked

Markedet, som er verdens største i sitt slag, har eksistert siden 1885. Da utgjorde dette området grensen mellom by og landsbygd. De fattige holdt til her, og pleide å dra inn til byen om natten for å lete i søppelet utenfor fine hus etter ting som kunne selges. Snart ble det populært for veletablerte parisere å reise ut hit og kjøpe ting som var funnet i søppelhaugene.

Siden det har markedet vokst seg stort, og idag er det over 3500 ulike forhandlere som tilbyr sine varer. Prisene er ganske høye, men du kan alltids forsøke å prute. De beste kjøpene gjøres tidlig på morgenen, direkte med «transportørene» som har vært ute i bygdene og funnet nye gjenstander.

Loppemarkedet er inndelt i fjorten avdelninger. Paul Bert og Serpette har de mest originale og spennende utvalgene. De er spesielt populære blant arkitekter, designere og kunstnere. Er du mer interessert i småting og den herlig, kaotiske typen loppemarked? Gå til Vernaison, markedets veteran som har beholdt gamle tiders sjarm.

Her er en oversikt over de forskjellige avdelingene:

Paul Bert

250 forhandlere i syv ganger utendørs, med kule og oppsiktsvekkende gjenstander. Mye er fra 1700-tallet, men også 60-tallsmøbler og rokoko.

Serpette

Omtrent samme utvalg som Paul Bert, bare innendørs. Flere forhandlere har spesialisert seg på f.eks. baggasje, baderomsartikler, klær og art deco-møbler. Høy kvalitet.

Vernaison

Stort, myldrende og sjarmerende med den gamle sjelen bevart. Omtrent 300 forhandlere selger alt mellom himmel og jord.

Biron

Variert og proft i en av de eldste avdelingene. Fine, store møbler og trekonstruksjoner, som hele spiraltrapper og trepaneler.

Antica

Lite marked under tak med et titalls forhandlere, mye blankpolerte mahognymøbler. Ikke så fantasifullt.

Cambo

Enda et lite marked med klassisk utvalg, rundt 20 forhandlere.

Dauphine

Klassisk utvalg i nederste etasje og mye spennende en trapp opp – vintageklær, bøker, trykk, klokker m.m.

Malassis

En ganske ny, stor avdeling som ikke har kommet ordentlig igang ennå. En god del forhandlere her har måttet stenge siste årene. Nederste etasje er mest interessant.

Rosiers

Minimarked, tidligere bare med glass, nå med 1900-tallsmøbler også.

Le Passage

En gatestomp med lav utleiepris som har blitt de nye forhandlernes plass. Her kan nesten hva som helst dukke opp.

Malik

Drøyt 100 forhandlere med klassisk utvalg.

Jules-Vallès, L’Entrepot og L’Usine

Mest for proffkjøpere som er ute etter veldig spesielle saker som for eksempel hele heiser i jugendstil, gamle kjøkkenfronter eller store fontener. Vanlige besøkere er ikke alltid så velkomne.

Marché Michelet og Marché de la rue Jean Louis Fabre

Nye markeder med klær, sko, nord-afrikansk håndtverk m.m. Sjekk kvaliteten og prøv å prute. Tenk på at piratkopier, i henhold til fransk lov, er forbudt å både lage, selge og bruke.

Støtt oss - benytt våre partnere