I København er nå Noma 2.0 oppe og kjører, men denne gang uten Rosio Sanchez. Hun har nemlig gått egne veier og startet en ekte mexicansk Taqueria.

Rosio Sanchez

Det har vært mye hype rundt Hija de Sanchez i København siden åpningen i 2015. Hypen skyldes at grunnlegger er Rosio Sanchez som tidligere jobbet ved verdensberømte Noma, flere ganger kåret til verdens beste restaurant. Med en slik bakgrunn hviler det et visst forventningspress på unge Rosio sine skuldre, når hun nå starter noe eget.

Rosio Sanchez er oppvokst i Chicago, men begge foreldrene er fra Mexico. Etter noen år i København savnet hun ekte mexicansk mat, siden det ikke var å oppdrive i København. Hun ønsket seg også en restaurant som serverte enkel, ujålete mat for folk flest. Altså ganske langt unna konseptet til Noma. Slik ble ideen om en egen Taqueria født.

Vi nordmenn elsker taco, men tacoen som serveres på Hija de Sanchez er like langt fra norsk fredagstaco som Norge er fra Mexico. Glem tørre lefser, kjøttdeig og tacomix. Hils på svineribbe, oksetunge, fritert fisk og sprøtt fiskeskinn, for å nevne noe. Alt servert i nybakte tortillas, laget av spesialimportert mais fra Mexico, naturligvis. Og ja, det er skikkelig digg!

Les også: Veggis vs. kjøttspiser i København

Til dessert må du spise en paletas, som er en iskrem på pinne på mexicansk vis. Disse er selvsagt laget på stedet fra grunnen av og serveres i flere spennende, og kanskje overraskende, smaker.

Hija de Sanchez x 2

I 2016 startet Rosio et nytt utsalgssted, slik at de nå finnes i Kødbyen og ved Torvhallerne. Utsalget ved Torvhallerne er bare åpent i utesesongen mellom april og oktober. I Kødbyen er det flere taco-varianter å velge i. Ingen av stedene kan man bestille bord. Både Kødbyen og Torvhallerne er forresten spennende steder å besøke uavhengig av om man vil ha taco eller ikke.

Selv om stemningen er avslappet er prisene ganske stive, så det er ikke stedet å ta med barn (eller voksne) som foretrekker norsk taco. Men stiller du med et åpent sinn og er glad i god mat, er dette verdt pengene.

Taco slik det var ment

Taco slik det var ment å være

Iskrem på pinne a la Mexico

Iskrem på pinne a la Mexico

Støtt oss - benytt våre partnere