Er du på jakt etter julestemning, vil du finne den i København. Hele byen er pyntet etter alle kunstens regler med lys, gilandere, juletrær og nisser. Her finner du stemning, god mat og ekte dansk hygge.

Julenissen i Tivoli i København

Du treffer Julenissen i Tivoli. Eller der også.

Selv om ordet «hygge» stammer fra Norge, er det danskene som har gjort det til en trendy merkevare som er kjent over hele verden. Faktisk ble «hygge» lagt til som et ny-ord i Oxford Dictionary i 2016, og det finnes mange hygge-bloggere i England. Så danskene kan altså dette med hygge.

Danskenes hyggelige julefeiring er i store trekk ganske lik vår egen. Men de spiser heller and enn ribbe, og bytter ut julekaken med æbleskiver.

Så hvorfor ikke gjøre juleforberedelsene litt annerledes i år? Gjør juleshoppingen i København og kombiner det med Tivoli og julemarkeder!

Tivoli

Tivoli i København er ikke først og fremst halsbrekkende berg- og dalbaner, men det handler om hygge og stemning. Før jul tas dette videre enda noen hakk, slik at et besøk i Tivoli blir en magisk opplevelse for både små og store. Hele parken pyntes til jul med lys og lysshow, juletrær, julegodter, nisser og alt annet som hører julen til.

Nytt av året er Hjulkøbing Station hvor det serveres julemat og julegodt. I lokmotivet og vognene kan man kjøpe godis, julegaver og annet «knas». Eller hva med et besøk til Honningkageslottet, med et eget honningkakeverksted betjent av nisser? Ellers er alle attraksjoner åpne gjennom hele julesesongen.

Les også: Veggis vs. kjøttspiser i København

Tivoli i København er verdens nest eldste fornøyelsespark. Det ble åpnet så tidlig som i 1843, og har vært en viktig del av København siden. I 2017 starter julesesongen i Tivoli 18. november og avslutter bokstavelig talt med et smell på nyttårsaften. Bestill billetter til Tivoli her (med laveste pris garanti).

Julestemning i Tivoli i København

Julestemning i Tivoli

Salgsboder i Tivoli i København

Kjøp julegaver i Tivoli

Julekarusell i Tivoli i København

Julekarusell i Tivoli

Fantastisk fyrverkeri i Tivoli i København

Fantastisk fyrverkeri i Tivoli

Julemarked

Hele København oser av julekos fra midten av november og hele desember. Da pyntes Strøget med julegilandere og det lukter gløgg og brente mandler over hele byen. Og det arrangeres en mengde julemarkeder:

H.C. Andersens julemarked på Nytorv

H.C. Andersens julemarked finner man selvsagt salgsboder med gaveartikler samt gløgg og æpleskiver, som på et hvert annet julemarked. Det spesielle med dette markedet er underholdningen. Her kan man se mange forskjellige forestillinger hentet fra H.C. Andersens eventyr. Åpent fra fra 17. november – 22. desember i 2017.

Nyhavn julemarked

Langs hele kanalen er det salgsboder pyntet med girlandere og lys. Her selges gaveartikler, samt julefristelser som gløgg og æbleskiver, en dansk spesialitet. Åpent fra 10. november – 23. desember i 2017

Julemarked på Kronborg slott

Litt nord for København ligger Kronborg slott. Her finnes et av Danmarks største julemarkeder med kvalitetsvarer fra over 100 salgsboder, matmarked og spennende tilbud for barna. Vi snakker eventyrteater, juleverksted, høytlesning og riding på ponni. For et litt mer voksent publikum er det ølsmaking, julejazz, gospelmusikk og konserter med klassisk musikk. Åpent 2. – 3. desember og 9. – 10. desember 2017.

Julemarked på Højbro Plads

Foruten gløgg og æpleskiver, gis det her rom for italienske oster, pølser, sjokolade og andre delikatesser. Det selges også gaveartikler som glasskunst og smykker. Julemarkedet på Højbro Plads er dekorert med 80.000 julelys. Kan besøkes fra 17. november – 22. desember i 2017.

Julemarkedet i Christiania i København

Fra julemarkedet i Christiania.

Delikatesser fra Julemarkedet på Højbro Plads i København

Delikatesser fra Julemarkedet på Højbro Plads. Foto: Henning Bagger.

Julemarked på KADK

KADK er forkortelse for det ikke så catchy navnet Det Kongelige Danske Kunstakademis Skoler for Arkitektur, Design og Konservering. Her selger både elever og ansatte sine arbeider. Det er nok her man kan få kjøpt de mest originale julegavene. I 2017 er julemarkedet 29. november.

Christianias julemarked

Københavns eldste, og definitivt mest unike julemarked finner du i Den Grå Hal i Christiania. Som forventet i Christiania er dette et litt annerledes julemarked. Her er over 100 salgsboder med varer fra hele verden. Det er levende musikk hver dag fra 9. – 20. desember 2017.

Les også: Julemarkeder i Europa

J-dagen

Den første fredagen i november, nøyaktig klokken 20:59, lanseres årets juleøl. Dette er en greie over hele Danmark, og folk strømmer til puber og barer for å smake på juleøl, eller snebajer som det også kalles. Mange kler seg opp med blå nisseluer og det spilles julemusikk overalt. Særlig på Rådhuspladsen er det god stemning. Tradisjonen ble startet av Tuborg i 1990. Idéen er hentet fra deres reklamefilm der en Tuborg-bil kjører rundt i Danmark og leverer ut juleøl. Så man vil altså finne Tuborgbiler i byer over hele Danmark som kjører rundt og deler ut gratis juleøl. Dette er, ikke overraskende, et svært populært tiltak.

Hotell

Det mest korrekte er selvsagt å bo på Nimb Hotel inne i Tivoli. Men siden du ikke har råd til det, har vi et par andre forslag. Det sagt, vær forberedt på at hotellpriser i København er blant de dyreste i Europa.

Wakeup Copenhagen

Wakeup Copenhagen er et ganske nytt hotellkonsept hvor fokuset er billig og bra. Designet er minimalistisk og moderne, uten noen form for jåleri. Rommene er forholdsvis små, med en enkel baderomsløsning. Alt er rent og pent, dog uten x-faktor. Et bra valg til en god pris. Wakeup har to hoteller veldig sentralt i København, et i Borgergade og et i Carsten Niebuhrs gade.

Skt. Petri

Hvis du vil unne deg litt mer stas og luksus, vil vi anbefale Hotel Skt. Petri. Hotellet ligger akkurat der et hotell i København bør ligge. Hotellet er meget smakfullt innredet i mørke elegante fargetoner. Og frokosten er veldig stas! Vi bodde her i sommer og skjemte oss bort med deilig frokost hver morgen. Hva med 4-5 ferske ginger-shot for en kickstart på dagen? Hotel Skt. Petri er i utgangspunktet litt dyrt, men de har stadig gode tilbud så her er det mulig å være heldig.

Scandic Palace Hotel

Hvis du er mest opptatt av Tivoli, hvorfor ikke bo rett ved siden av? Scandic Palace Hotel ligger ut mot Rådhuspladsen, bare et steinkast fra Tivoli. Rommene er lyse og trivelig, og hotellet gir litt palass-følelse, noe også navnet antyder. Frokosten er også veldig bra. Alt i alt et bra valg til en akseptabel pris.

Støtt oss - benytt våre partnere