Etter 13 års restaurering kan man nå endelig se Rosslyn Chapel i all sin prakt. Under restaureringsperioden var kirken delvis skjult under en metallkonstruksjon, men i 2010 ble denne altså fjernet.

Rosslyn Chapel i Edinburgh

Nå fremstår den som mer praktfull enn noen gang, særlig i sollys da fargene blir ekstra vakre. Rosslyn er en utrolig vakker kirke, og regnes som et av de mest særegne middelalderbyggverk i hele verden. Den er bygd med skotsk sandstein som er lett å forme, noe som gjorde det mulig å skape intrikate former og en utrolig detaljrikdom.

Byggingen av kirken ble påbegynt i 1446. Etter den sto ferdig har kirken flere ganger gjennomgått både ødeleggelser og restaureringer. I en periode i 1650 ble kirken faktisk brukt som stall. Hvis man ønsker kan man være med på guidede turer i kirken og få høre mer om kirkens spennende historie.

Det knyttes en del myter og spekulasjoner til Rosslyn Chapel. Noen hevder at paktens ark, eller den hellige gral, eller en del av korset Jesus ble korsfestet på, skal være skjult under kirken. Andre mener at det under kirken er begravet ti baroner i full rustning. Noen av disse mytene blir omtalt i Dan Browns «Da Vinci-koden». Etter boken ble publisert i 2004 og filmatisert to år etter, har det vært en eksplosiv økning i antall besøkende. Om disse mytene har noen rot i virkeligheten er heller usikkert, men de bidrar helt klart til å skape mystikk og spenning rundt Rosslyn Chapel.

Kirken ligger 4-5 kilometer syd for Edinburgh. Man kan ta buss hit, men det enkleste er å ta en taxi.

Det er mulig å melde seg på ulike guidede turer som tar deg med til forskjellige andre attraksjoner i tillegg til Rosslyn Chapel. Bestill billeter her (med laveste pris garanti).

Støtt oss - benytt våre partnere