Den italienske iskremen er berømt over hele verden, og man kan kjøpe is nesten overalt i Roma. Men den er ikke like god alle steder. Vi viser deg hvor den beste isen finnes!

Verdens beste iskrem finner du i Roma

Faktisk er det sånn at ca. 80% av all is som selges i Roma er «fake», det vil si at den inneholder kunstige tilsetningsstoffer og smaker deretter. Ekte italiensk is skal være 100% naturlig, kun basert på gode råvarer og skal ikke gi en kunstig ettersmak. Den skal ikke være tilsatt farge, konserveringsmidler, fortykningsmidler eller halvfabrikata.

Hvis iskremen er veldig fluffy med unaturlige farger (som knall gul bananis), er det god grunn til å gå videre. Et godt eksempel på et sted du bør gå fort forbi, er kjeden «Blue Ice». Styr unna.

Les også: Eating Italy Food Tours – smaken av Italia

Men heldigvis finnes det mange steder i Roma som legger sin ære i å servere fantastisk is. Her er noen av dem:

San Crispino

San Crispino (bildet i toppen) var vårt første møte med fantastisk italiensk is. Jeg liker best klassiske smaker, så jeg gikk for bananis og mørk sjokoladeis, laget med Valrhona-sjokolade. Denne første smaken står fortsatt som et av mine beste Roma-øyeblikk.

San Crispino er ganske nedtonet; butikkskiltene er beskjedne og det kan nesten være vrient å oppdage at det selges is der. Isen oppbevares i metallbokser med lokk slik at man ikke kan se isen. Har man digg is, trenger man ikke prangende skilter.

San Crispino har flere utsalg i Roma, blant annet ovenfor Trevifontenen (Via della Panetteria 42), rett ved Pantheon (Piazza della Maddalena 3) og på Fiumicino Airport. Sjekk hjemmesidene for full oversikt over utsalgssteder.

Fatamorgana i Roma

Fatamorgana har mange spennende smaker å by på

Fatamorgana

Fatamorgana er en iskremkjede hvor du kan utvide dine smakshorisonter. Hva med for eksempel avokado-is, hvitvin-is eller basilikum-is? Spør om å få smake på litt forskjellige typer is før du bestemmer deg. Jeg var ikke like eventyrlysten og prøvde en bankersvariant med mørk sjokolade og melon. Suksess.

Vi ble kjent med Fatamorgana gjennom «Eating Italy Food Tours«, der vi ble guidet gjennom de beste italienske smaksopplevelsene i Trastevere.

Fatamorgana finnes forskjellige steder i Roma, som i Monti, Prati, Trastevere og Via del Corso. Se Fatamorganas hjemmeside for oversikt.

Giolitti i Roma

Berømte Giolitti. Betal i kassen før du stiller deg i kø her.

Giolitti

Giolitti er nok den desidert mest berømte iskrembaren i Roma, og er som en institusjon å regne. Giolitti har eksistert siden 1900 og har elegante lokaler og byr på et utall forskjellige smaker. Pave Johannes Paul var stamkunde her.

Det kjipe med Giolitti er at siden det er så velkjent og populært, er det ofte forferdelig lange køer, og isen er ikke bedre her enn hos San Crispino som ligger i nærheten. Så vi pleier å velge bort Giolitti, men anbefaler fortsatt å ta turen innom om du aldri har vært der. Sjekk hjemmesiden for adresse og åpningstider.

Merk at bestillingsopplegget kan være litt forvirrende; betal i kassen for antall iskremkuler før du stiller deg i køen.

Andre bra iskrembarer:

Støtt oss - benytt våre partnere