Colosseum, verdens største amfiteater, ble ferdig bygget og innviet i år 80 e.Kr. Bygningen har en diameter på 88 meter, er 155 meter bred og 28 meter høy. Det er bueåpninger med søyler, dorisk i første etasje, jonisk i andre og korintisk i tredje.

Colosseum i Roma

Colosseum var dekket med hvit marmor, som senere ble revet av og brukt til å bygge andre byggverk som for eksempel Peterskirken. De fire etasjene kunne huse ca. 55.000 tilskuere til de meget blodige gladiatorkampene. Gladiatorene var oftest slaver, kriminelle, eller fanger, men noen var også profesjonelle utøvere som kjempet av fri vilje.

Det hevdes også at arenaen på Colosseum kunne settes fullstendig under vann, slik at det kunne utkjempes sjøslag. Men derom strides de lærde.

I år 438 ble det nedlagt forbud mot gladiatorkamper og Colosseums storhetstid var over. Forfallet ble bare større og større og store deler ble ødelagt i 1349 da Roma ble rammet av et jordskjelv.

For å få mest mulig ut av besøket i Colosseum bør man være med på en guidet tur. Ikke bekymre deg for hvordan du skal finne en guide, guidene finner deg bare du nærmer deg Colosseum. En annen fordel med guidet tur er at man slipper å stå i den lange køen. Billett og guiding på Palatinerhøyden er som regel inkludert. Man kan også bestille billetter på internett.

Nå har man også åpnet kjelleren i Colosseum for turister. Her nede kan man se gangene og rommene der gladiatorene forberedte seg til kamp og hvor de ville dyrene ble holdt i bur før de ble løftet opp til arenaen med heiser.

Støtt oss - benytt våre partnere