Mai er en deilig måned for en oval Palma-weekend. Det er deilig og varmt, men ikke for varmt, det er ikke så mye turister, og de lokale har ikke rukket å bli lei turistene ennå. Det var rammen rundt vår deilig tur til Palma denne våren.

A ma Maison i Palma

Saloua Sfar, the smiling chef i A ma Maison

Det er mange bra restauranter i Palma de Mallorca, her er hvordan vi opplevde tre av dem:

A ma Maison

Saloua Sfar blir kalt «The smiling chef» og hun beviste hvorfor med en gang vi kom inn i restauranten hennes. A ma Maison serverer fransk og tunisisk mat, og alt tilberedes fra grunnen av. Saloua legger sin ære i det.

Restauranten er ikke stor, interiøret er ikke moderne og trendy, men her er det vennlighet og hjerterom. Det føles nesten som å være invitert hjem på middag hos gode venner. Slagordet deres er «Enter as strangers, leave as friends», og det er virkelig noe de prøver å leve opp til.

Ikke bli overrasket om du møter andre nordmenn her. A ma Maison er tydeligvis godt kjent blant nordmenn, og hun fortalte oss at hun elsker Norge og drar dit så ofte hun kan. Vi ble sittende i et lite rom sammen med et annet norsk par. På en rar måte ble det litt kleint. To norske par ved siden av hverandre på date i et lite og stille rom. Men det hjalp etter hvert som rommet ble fylt av andre gjester.

Maten er ærlig og rett på sak, ingen merkverdigheter her. Bare veldig god, hjemmelaget mat. Lammecarréen jeg fikk var utvilsomt turens gastronomiske høydepunkt. De har også en egen spennende meny for vegetarianere og veganere.

Les også: Våre hotellanbefalinger i Barcelona

L´Ospite

På en liten plass i en oppoverbakke fant vi den lille restauranten L´Ospite. Den så innbydende ut, og da jeg så de hadde pattegris på menyen, var jeg solgt. Vi ble tatt godt i mot av Gert, som vi fikk inntrykk av var sjefen der. Han presenterte oss for menyen, nøye og lenge.

L´Ospite er en italiensk restaurant, men man drar ikke hit for å spise pizza. Her serveres mer avanserte italienske spesialiteter, og kokken Alessandro legger virkelig sjela si i presentasjonen av maten. Maten ser altså fabelaktig ut og den smaker like bra. Vi nevner lammekoteletter med risotto, langtidsstekt lammeskank, pattegris med sprøtt skinn, alt presentert som et lite kunststykke.

Er du vegetarianer eller veganer anbefaler vi å ringe å bestille på forhånd. Så vil Alessandro trylle fram deilige retter. Men disse rettene er altså ikke på menyen i utgangspunktet.

L´Ospite, italiensk restaruant i Palma

Alessandro og Gert fra restaruant L´Ospite

Restaurante Toque i Palma

På restaurante Toque har maten hovedrollen

Restaurante Toque

Restaurante Toque var en lang spasertur fra der vi bodde, men vi tok sjansen på at det ville være verdt det. Over 1800 reviewers på Tripadvisor kan vel ikke ta feil?

Vi ble litt skuffet over interiøret og atmosfæren i restauranten. Det er far og sønn som driver Toque, og de kunne nok trengt litt hjelp med innredning og miljø. Det er tydelig hva som er i fokus her: maten.

Maten er en kombinasjon mellom belgisk- og middelhavsmat. Det belgiske har for det meste satt sitt preg på ølutvalget. Om vi ikke var så begeistret over interiøret, ble vi på ingen måte skuffet over maten. Vi prøvde pattegris (igjen, det viser seg å være en spesialitet på Mallorca) med søtpotetpuré, havabbor med røkt aubergine, samt en sjokoladefondant til dessert. Great success!

Det er selvsagt mange flere gode restauranter i Palma, men dette var de vi rakk på denne turen. Vi skal definitivt tilbake hit med det første!

Støtt oss - benytt våre partnere