Vi har vært på tur til Berlin, en trendy og annerledes by som aldri slutter å overraske. La oss få presentere tre herlige restauranter i Berlin: BRLO Brwhouse, Nithan Thai og Chén Chè.

BRLO Brwhouse i Berlin

BRLO Brwhouse

BRLO Brwhouse er noe av det hippeste Berlin har å by på for øyeblikket. BRLO er først og fremst et bryggeri. All øl som serveres er brygget her, og de eksperimenterer stadig med nye smaker. Hvis man vil kan man få en guidet tur i bryggeriet, inkludert ølsmaking. Som de sier her: «Save the planet, it’s the only one with beer».

Men BRLO Brwhouse er også en fantastisk restaurant, med smaksopplevelser litt utenom det vanlige. Her er det grønnsaker som får spille hovedrollen, og maten er like velsmakende som den er spennende. Vi gikk for en «sharing menu» så vi fikk smakt på mange forskjellige retter. Det er også kjøtt på menyen, og ribbebitene vi fikk servert var av en annen verden. Myke og møre, med sprø deilig svor.

Filosofien bak BRLO Brwhouse er å matche øl og mat slik at det hever smaken på begge deler.

Les også: Våre anbefalte hotell i Berlin

BRLO Brwhouse må du vite om for å finne, den ligger ikke et sted man naturlig går forbi, selv om det er ganske sentralt i Berlin. Restauranten er bygget opp med konteinere som byggeklosser, kombinert med massive trebord. Sammen gir dette et røft og urbant uttrykk, som skapt for en kveld med gode venner. BRLO har også en utrolig kul beergarden med fluktsstoler vi dessverre aldri fikk prøvd.

BRLO Brwhouse er et spennende og annerledes konsept som fungerer utrolig bra. Men det er ikke bare hipt og kult, det er godt håndverk og masse lidenskap bak alt de serverer.

På BRLO Brwhouse er hver rett er et lite kunstverk

Hver rett er et lite kunstverk.

BRLO Brewhouse serverer verdens beste ribbe

De beste ribbebitene vi har smakt noe sted.

BRLO Brewhouse er bygget med konteinere som byggeklosser.

BRLO Brewhouse er bygget med konteinere som byggeklosser.

Nithan Thai

Det var i starten av september i Berlin, og gradestokken viste over 30 grader. Da vi ankom Nithan Thai var det over 30 grader inne også, så det ble en het aften. Men denne kvelden ble allikevel turens gastronomiske høydepunkt.

Menyen er delt opp etter fem thailandske matlagingsteknikker, presentert som Water, Innerpeace, Sunrise, Goldensun og Sound. Vi er ikke helt sikre på symbolikken bak dette, men resultatet satt uansett som et skudd. Også her fikk vi en sharing menu. Vi kom litt ut av tellingen, men jeg tror vi endte på syv serveringer.

Fire timer senere forlot vi Nithan Thai, tilfredse, imponerte og veldig mette. Maken til smaksopplevelse er det lenge siden vi har hatt.

Nithan Thai i Berlin

En av smaksopplevelsene hos Nithan Thai blir gjort klar for servering.

Spennende og smakfull mat hos Chén Chè i Berlin

Spennende og smakfull mat hos Chén Chè i Berlin

Chén Chè

Chén Chè er et vietnamesisk teahouse som skulle vise seg å servere veldig mye mer enn te. Vi var her til lunsj på en varm dag, så vi satt ute i den sjarmerende bakgården. Den framsto som et lite stykke Vietnam, i hvert fall for oss uinnvidde som aldri har vært der.

Og selvsagt; sharing menu igjen. Antakelig fordi vi var en ganske stor gruppe som reiste sammen, og alt var bestilt på forhånd. Men det er en fin måte å få smakt på mye forskjellig. Vi fikk blant annet en fantastisk kyllingsuppe og noe som minnet om fish and ships, bare mye bedre. Alt ble servert i rustikke boller og fat, slike vi ser for oss de bruker i Vietnam. Ingenting fancy her altså, bare god mat i trivelige omgivelser.

Som så mange andre restauranter i Berlin, var det også her gode muligheter for vegetarianere og veganere.

Det ble et spennende og smakfullt måltid med deilige retter fra det nord-vietnamesiske kjøkken. Dette kommer til å bli et fast stopp på våre Berlin-turer heretter.

Støtt oss - benytt våre partnere