I januar i år var jeg noen få dager i New York med en liten svensk delegasjon.

Times Square i New York

Skulle ønske jeg kunne si at jeg tok dette bildet, men Times Square er uansett spektakulært. Foto: Andre Benz

Turen startet i SAS-loungen på Gardermoen der jeg møtte en kompis. Vi hadde bygd opp litt ekstra forventninger på forhånd, siden vi skulle fly business class denne gangen. Flyturen over har aldri gått så fort; vi rakk knapt å få stolene ned i liggestilling siden det var nye serveringer hele tiden. På flyplassen i New York møtte vi resten av reisefølget som hadde reist på økonomiklasse sammen med helt vanlig folk. Der var en viss misunnelse å spore og en anelse forakt for oss i overklassen.

Uansett, vel framme fant vi fram til Den norske sjømannskirken som skulle være vår base disse dagene. En fin leilighet passende for fire modne menn (kan leies via sjømannskirkens nettsider). Resten av dagen gikk med til litt sightseeing i området rundt FN-bygningen før vi avsluttet kvelden på berømte 5 Napkin Burger. Burgeren der var definitivt en av de bedre jeg har smakt. Saftig burger, godt brød samt crisp og digg pommes frites. Og ja, man trenger minst 5 servietter. Vi dro derfra stappmette og med en ny forståelse for hvorfor USA har et fedmeproblem.

Business class på vei til New York

Jeg føler at luksuslivet kler meg 🙂

Slik ser serveringen ut på Business class på vei til New York

Slik ser serveringen ut på Business class

Five Napkin Burger i New York

Her serveres sinnsykt gode burgere

Dag 2

Neste dag startet på et klassisk frokoststed vi fant lags langs veien. Frokost the american way med pannekaker, bagel, kaffe og juice. Ingen stor matopplevelse. Resten av formiddagen gikk vi shopping bananas rundt om i byen.

Ettermiddagen tilbrakte vi på High Line. Det var tidligere en slags toglinje en etasje over veien som gikk på Manhattans vestside. Den var i bruk fra 1934 til 1980, men ble stående ubrukt og forhatt etter det. Fram til 2009 da den ble gjort om til en lang og smal offentlig park. Jeg anbefaler virkelig å få med seg dette, en veldig fin og spesiell park jeg tviler på det fins maken til noen andre steder.

Etter å ha spasert en stund langs High Line kom vi til Chelsea Market. Der nøt vi en god kopp kaffe før vi valgte å avbryte High Line turen for å besøke Maribelle som ligger midt i SoHo. Maribelle er en drøm for sjokoladeelskere. Veldig koselig plass og med hyggelig service.

Les også: Se våre hotellanbefalinger for New York

Vi fortsatte turen ned til One World Trade Center og Battery park før vi tok taxi tilbake til sjømannskirken for et kvarter på ryggen. Kvelden ble tilbragt på en av mine favorittrestauranter: La Esquina som ligger sør på Manhattan (som jeg har skrevet om tidligere). Her bør man reservere bord lang tid i forveien da det stort sett er fullt. På utsiden ser det ut som en pølsebu, men når man kommer inn fins det en hemmelig dør ned til et kjellerrom. Vel nede er det trangt, hyggelig og hjemmekoselig. Personalet er omsorgsfulle og maten holder toppklasse; mexikansk mat på sitt beste. Eneste minuset er den nærmest usaklig høye musikken som var ganske forstyrrende.

Manhattan i New York

Fra sørspissen av Manhattan. Foto: Stig Ottesen

Frokost på The Smith i New York

Fra frokosten hos The Smith. Foto: Magnus Lindholm

Henrik Lundqvist spiller på New York Rangers

Vår svenske helt Henrik Lundqvist. Foto: Magnus Lindholm

La Esquina Corner Deli i New York

La deg ikke lure av La Esquinas pølsebu-fasade

Dag 3

Dagen begynte på The Smith, en fantastisk restaurant bare et kvarter fra leiligheten vår. Et utrolig godt avokadosmørbrød med kaffe og juice ga oss et bra grunnlag for resten av dagen. Denne dagen sto hockey på programmet. Vi skulle til Madison Square Garden og se byderbyet mellom NY Rangers og NY Islanders. Som gode svensker var vi selvsagt ikke der for å se Mats Zuccarello, men Henrik Lundquist, den legendariske svenske målvakten. Det var utrolig kult og jeg kunne sjekke av en ting jeg har hatt på bucketlista mi i mange år. Etter matchen hang vi i spillerlosjen til NY Rangers sammen med de andre VIPene :-).

Siste kvelden spiste vi middag på Tutto il Giorno. Vi fikk høre at det var Henrik Lundqvist sin favorittrestaurant, så da måtte vi jo bare dit. Fint sted med høyt under taket og smakfull innredning. Vi spiste en utsøkt italiensk middag med veldig god service. Mr. Lundqvist har åpenbart god smak.

Dag 4

Før vi dro til flyplassen rakk vi en kaffe på Culture Espresso. Anbefales varmt om du ønsker en riktig god kopp kaffe. På flyreisen hjem måtte også jeg reise på økonomiklasse, bare for å bekrefte at jeg egentlig ikke hører hjemme der, men blant eliten fremst i flyet.

Takk til New York for denne gangen, vi kommer tilbake!

Støtt oss - benytt våre partnere