Turen til Guggenheim kan vi anbefale alle som er det minste kunstinteressert. Selv en helt uinteressert henger med i svingene her.

Guggenheim museum i New York

Mange vil si at Guggenheim-museet i New York er en av de vakreste bygningene i verden. Det ligger i området Upper East Side – øst for Central Park.

De som ser Guggenheim for første gang tenker ofte at det er en nybygd, futuristisk bygning. Men Guggenheim ble bygget i 1959 av den verdenskjente amerikanske arkitekten Frank Lloyd Wright.

Da vi tok turen hit ble vi slått av fasinasjon, og bygget ble fotografert fra alle mulige vinkler. Jeg fikk litt følelsen av å befinne meg  midt i en av de nyere Poirot-filmene – bortsett fra de gule taxiene som passerer rett utenfor i NYC tempo.

Les også: Våre hotellanbefalinger for New York

Arkitekturen er ikke bare vakker, men ryddig og oversiktelig og gjør hele opplevelsen til en fryd. Du får utdelt en audioguide som gir deg en guidet runde på dine egne premisser.

Innsiden av bygningen er nesten like spesiell som den ytre. Gulvet er gjort som en oppadgående spiral som har utganger og dører som fører til forskjellige rom – her vises kunsten fram fra ulike store kunstnere og ulike epoker og stiler. Mye av utstillingen byttes ut jevnlig, men her finns også permanente utstillinger – alt i en skjønn ordning fordelt i de små rommene hele veien til topps.

Bestill billetter her (med laveste pris garanti).

Støtt oss - benytt våre partnere