London har blitt kåret til Europas beste shoppingby, og er i særklasse når det gjelder vintage shopping. Få byer, om noen, er bedre på vintage enn London.

Vintage shopping i motebyen London

Vintage butikker, vintage markeder og boder åpnes til stadighet. Det største problemet vil være å ha tid og energi til å rekke over alt, så her er en liten presentasjon av de hotteste vintagebutikkene, anbefalt av ekte londonere.

The Vintage Emporium

Er du inspirert av 1920-talls stilen, er dette stedet for deg. Denne unike butikken selger virkelig vintage, hvor alt er hentet fra viktoriatiden frem til 1950. Her kan du finne klassiske, tidløse og nydelige plagg og accessories. Det første som møter deg når du går inn i lokalet er deres Victorian Tea Room, hvor de tilbyr et stort utvalg av deilig te og urtedrinker så vel som kaker og andre søtsaker. Hele lokalet har en gjennomført vintage stil, og du vil føle at du virkelig har gått tilbake i tid.

Selve butikken er lokalisert i kjelleretasjen. Atmosfæren er vennlig og koselig, og dette er definitivt et sted du vil komme tilbake til, enten for å lete etter flere vintage skatter, eller slappe av med venner eller en god bok i kafeen. Har du tid på kveldstid kan du også stikke innom for å sjekke ut en av eventene de arrangerer hver kveld.

Adresse: 14 Bacon Street, Brick Lane, E1 6LF
Nærmeste underground: Shoreditch High Street

Absolute Vintage

Absolute Vintage er kåret til Londons beste vintage butikk, og en av de topp 100 butikker i verden man bør besøke. Butikken har det største utvalget av vintage sko og vesker i England og alt av varer har blitt håndplukket for sin design og stil. Uansett type sko du er ute etter; hvis du ikke finne det her, finns det ikke!

Dersom man ikke kommer seg til London eller ikke får tid til å besøke butikken, kan du enkelt bestille dine nye favorittsko fra din egen stue gjennom deres nettside www.absolutevintage.co.uk.

Absolute Vintage

Foto: Absolute Vintage

Adresse: 15 Hanbury Street, E1 6QR
Nærmeste undergrund: Shoreditch High Street

Blitz

Blitz åpnet dørene sine så sent som i 2011 i en gammel møbelfabrikk. Med sine flotte lokaler og fantastiske utvalg har Blitz allerede tatt London med storm.

Dette er et vintage varehus, hvor du finner alt du ønsker på ett sted; klær, sko, bøker, accessories og møbler. Butikken drives av folk som har lang fartstid innenfor vintage, noe som vises gjennom deres utvalg av hånplukkede varer og gode priser. Her kan man lett bruke noen timer, og da kommer det godt med at de har sin egen lille kafe med komfortable sitteplasser når man trenger en pust i bakken.

Blitz i London

Foto: Blitz

Adresse: Hanbury Street, E1 5JP
Nærmeste undergrund: Shoreditch High Street

Painted Black

Painted Black ønsker å være noe mer enn bare enda en vintage butikk. I tillegg til å tilby både kvinne- og herreklær, interiør og kameraer, har de egen syerske i lokalet og arrangerer ulike eventer slik som for eksempel masterklasse i 1950-talls inspirert sminking. Syersken tilpasser dine favorittklær til din størrelse. Her finner man varer fra 1920-tallet frem til 1970-tallet, i tillegg til kunst fra lokale kunstnere.

Painted Black i London

Foto: Painted Black

Adresse: 22 Veryan Court, Park Road, N8 9PN
Nærmeste underground: Highgate

Mye av sjarmen med å handle vintage er å gå rundt i søte, unike butikker og lete etter godt gjemte skatter. Likevel kan det være vanskelig i en travel hverdag å finne tid til dette. En godt nyhet er da at man også kan handle vintage på nett. Butikker selv, slik som Absolute Vintage har egen shop på sine nettsider, men det finnes også nettbutikker som samler sammen ulike butikker, inkludert vintage, på en plass, som for eksempel www.miinto.no. Så da er det bare å sette seg godt til rette i sofaen med dataen og handle i vei!

Skribent bio

Susanne er en moteblogger og freelance skribent for nettbutikken Miinto hvor hun skriver blogginnlegg og artikler om alt innen mote, skjønnhet og livsstil som fanger hennes interesse. Hun har selv vært på jakt etter fantastiske vintage butikker når hun bodde i London, og kan anbefale disse på det sterkeste.

Støtt oss - benytt våre partnere