St. Paul’s Cathedral regnes for å være den vakreste kirken i London. Den nåværende katedralen er den femte i rekken bygget på Ludgate Hill. Den andre ble rasert av vikinger, de øvrige ble ødelagt av branner.

St. Paul's Cathedral i London

Etter den store bybrannen i 1666 starten man planleggingen av den nåværende katedralen. Den ble innviet 20. oktober 1708. Katedralen har huset flere store historiske begivenheter, den mest kjente i nyere tid er prins Charles og lady Dianas bryllup i 1981. Og både Admiral Lord Nelson, the Duke of Wellington og sir Winston Churchill har alle blitt bisatt her.

Det anbefales sterkt å gå opp i kuppelen. På vei opp er det tre ulike platåer; etter 257 trappetrinn kommer man til «the Whispering Gallery». Hvis man hvisker på den ene siden av bygget skal det kunne høres på den andre siden. Etter 376 trappetrinn er man ved «the Stone Gallery». Helt til topps er det 578 trappetrinn. Man er da 85 meter over bakken og belønnes med en fantastisk panoramautsikt over London.

Det er minst kø om morningen. Det lønner seg også å bestille billett på internett, da slipper man unna en del kø. Bestill billetter her (med laveste pris garanti).

Merk at det ikke er lov å filme eller ta bilder inne i katedralen.

Støtt oss - benytt våre partnere