Calton Hill er uten tvil den beste utsiktsposten i Edinburgh. Herfra kan du se Edinburgh slott og gamlebyen, ned hele Princes Street med Scott Monument og Balmoral Hotel, samt Holyrood Palace og Arthurs seat.

Calton Hill i Edinburgh

Et glimrende sted å ta panoramabilder. Det er også det beste stedet å se fyrverkerikonserten som utgjør avslutningen av Edinburg Festival.

Parken ligger sentralt til i enden av Princes Street. Fra gateplan tar det ca. fem minutter å gå til toppen. Her oppe finner du grønne plener og benker med utsikt alle veier. Her er som regel stille og rolig, og parken er et ypperlig sted for en picnic om været er bra. Husk å ta med det du vil spise og drikke, her selges ikke slikt.

På Calton Hill finnes også diverse historiske bygninger og monumenter. Det mest interessante er The National Monument, som i utgangspunktet var tenkt å skulle bli en kopi av Parthenon i Aten til minne om de som hadde dødd i Napoleon-krigene. Men budsjettet sprakk og det eneste som ble ferdig var en fasade med søyler. Tidligere ble monumentet kalt «the shame of Edinburgh», men er i dag et populært landemerke.

Her finnes også to gamle observatorier og et tårn kalt Nelson’s Monument, bygget i 1807. Er utsikten i parken fantastisk, er den enda mer spektakulær om du tar deg bryet med å gå 143 trinn opp til toppen av tårnet.

Calton Hill er gratis for alle og tilgjengelig hele døgnet.

Støtt oss - benytt våre partnere