Berlin har mye å tilby shoppingelskere. Fra de dyreste designbutikker til loppemarkeder, antikkmarkeder, store shoppingsentere og hele spekteret i mellom.

KaDeWe shoppingsenter i Berlin

For luksusvarer og internasjonale kjedebutikker, finn veien til Kurfürstendamm (Ku’damm) eller Friedrichstrasse. For mer trendy og unike butikker, se i området rundt Mitte.

Kurfuerstendamm and Tauentzienstrasse

Tauentzienstrasse er i forlengelsen av Ku’damm og er et ideelt utgangspunkt for shopping for hele familien. Her finnes et variert tilbud både når det gjelder stil og pris. Det verdenskjente KaDeWe kjøpesenteret på Wittenbergplatz er et must, med sine fantastiske matbutikker og de eksklusive designforretningene. Med sine 60000 kvm. fordelt over syv etasjer er det Europas nest største kjøpesenter.

Går man videre til Ku’damm finner man store kjedeforretninger som H&M og Zara, og også mer eksklusive merker som Tommy Hilfiger, Gucci og Jil Sander. Sjekk også sidegatene for mer spesielle butikker og «chic boutiques».

Friedrichstrasse

For en eksklusiv shoppingopplevelse, prøv Friedrichstadtpassagen og dens «Quartiers». I Quartier 206 kan man kjøpe dyre designerklær i en art deco atmosfære. I Quartier 207 ligger det franske Galeries Lafayette. I Quartier 205 er det et stort utvalg spisesteder med smaker fra hele verden, passer perfekt for en lunsjpause.

Disse tre Quartiers finner du mellom U-bahnstasjonene «Stadtmitte» og «Französische Strasse».

Potsdamer Platz Arkaden

Rett ved siden av Potsdamer Platz ligger «Arkaden». Dette livlige kjøpesenteret har over 130 butikker spredt over tre etasjer. Her finner du alt fra moteklær til elektriske artikler. Her finnes også gode kaféer og også en populær italiensk iskrembar.

I Sony Center rett ved er Cinestar. Dette er en av de få kinoene i Berlin som viser originale filmer som ikke er dubbet til tysk.

Hackescher Markt

Ved Hackescher Markt og Hachesche Höfe finnes en glimrende blanding av butikker, barer og kafëer. Her er man litt unna de mest travle tursitgatene. I dette distriktet, kjent som Scheunenviertel, treffer man for det meste lokale berlinere. Her finner man litt mindre butikker hvor man kan finne de helt spesielle skoene eller indi-inspirerte klær. Dette er en spennende del av gamle Øst Berlin som syder av energi og kreativitet.

Charlottenburg: Savignyplatz

En liten gåtur unna Ku’damm ligger Savignyplatz i Charlottenburg. Dette er et mer stille område, ideelt for å oppdage små skobutikker, sjeldne smykker eller det riktige tilbehøret du har lett etter. Om man er opptatt av møbler og interiørdesign må man besøke Stilwerk i Kantstrasse.

Second-Hand

Det fins utallige second-hand-butikker i Berlin. Prøv Colours i Bergmannstrasse i bydelen Kreuzberg og Trash-Schick i Wühlischstrasse i bydelen Friedrichshain.

Loppemarked

For den som liker loppemarkeder, har Berlin mye å tilby. Det mest kjente finner du i Strasse des 17. juni i helgene.

Støtt oss - benytt våre partnere